fbpx

Dansk robåd med kurs mod Caribien

Inkluder i Newsletter: Ja

Endnu et dansk team har sat kurs i en robåd over Atlanten. Team Row for Veterans, der består af Lasse Wulff Hansen, Michael Lynge, Mikkel Schmidt og Anders Nørregaard, satte årene i vandet sidste torsdag ud for La Gomera med kurs over Atlanterhavet mod Antigua, som ligger 5.000 kilometer vestpå. De deltager i den sjette udgave af Talisker Whisky Atlantic Challenge, og hvis turen går efter planen, er de fremme om godt en måned.

På La Gomera starter selv de klareste morgener med dis i horisonten - torsdag morgen var ingen undtagelse. Og det er på sin vis et fint billede på, hvad der venter de 35 hold, der fra formiddagen blev klappet ud ad havnen af familie og venner med cirka et kvarters mellemrum. For ingen aner for alvor, hvad de er lavet af, før de sidder i en suppedas af 10 meter høje bølger, og hænderne fyldte af blodvabler.

Deltagerne tager i gennemsnit fem millioner åretag og taber cirka 12 kilo, inden de rammer de Små Antiller i Caribien om godt en måned fra nu. På det tidspunkt har de formentlig været hele det menneskelige følelsesregister igennem fra galoperende angst og vrede til ydmyg, euforisk lykke over at leve. Men torsdag formiddag var det primært spænding og glæde, der var malet i ansigtet på mandskaberne, mens de stævnede fra havnen på La Gomera.

En båd med kontraster
Danske Row for Veterans blev dannet på målstregen for sidste års Talisker Whisky Atlantic Challenge i Caribien. Da Lasse Wulff Hansen kom i mål, var det til opmuntrende råb fra venner og familie. Vennerne, Anders Nørregaard og Michael Lynge, var fløjet over for at tage imod Lasse. Og overvældet af oplevelsen meldte de sig med det samme til næste års konkurrence. Mikkel Schmidt blev hurtigt bådens fjerde og sidste mand.

Row for Veterans er et team, hvor to verdener mødes. Den ene halvdel er krigsveteraner, mens den anden er veteraner fra det danske erhvervsliv. Lasse Wulff Hansen er dog den eneste i båden, der har erfaring med langdistanceroning på åbent hav. For ham står det klart, hvad konkurrencen giver deltagerne, og hvorfor den er motiverende for de fire danskere.

”Det er anden gang, jeg deltager i Talisker Whisky Atlantic Challenge. Jeg deltog jo sidste år, hvor vi roede to mand, og jeg elskede udfordringen. Og så betyder det faktisk meget for os at repræsentere Danmark i Talisker Whisky Atlantic Challenge, blandt andet fordi vi er en stolt søfartsnation med mange maritime traditioner. Men man skal nok have et eller andet element af vildskab i sig for at kaste sig ud i det her projekt. Ellers tror jeg slet ikke, man er i stand til at gennemføre det”, fortæller han.

Fokus på miljøet
Talisker er det ældste destilleri på Isle of Skye i Skotland og er på alle måder et produkt af den barske, ufremkommelige kystlinje, der danner rammen om øen. Og netop fordi det er en whisky, som er Made By The Sea, har Talisker et ønske og en vision om at beskytte vores oceaner, der er det vigtigste økosystem på planeten. I ugen op til starten på Talisker Whisky Atlantic Challenge 2019 segmenterede Talisker sit engagement i verdenshavene ved at introducere Parley Ocean School for alle roere. Parley Ocean School er kort fortalt designet til at uddanne, inspirere og styrke den næste generation på havet. Taliskers egen arv og historie lægger sig også direkte op ad de elementer, Talisker Whisky Atlantic Challenge indeholder.

”Vi er for sjette år i træk stolte over at kunne kalde os Talisker-sponsor for Atlantic Challenge, der er en af verdens mest udfordrende og spændende eventyr. Vores grundlæggere, MacAskill-brødrene, roede selv fra øen Eigg til øen Skye, hvor de grundlagde Talisker-destilleriet. Det er næsten 200 år siden, men som brand deler vi stadig den samme lidenskab og eventyrånd, som brødrene udviste dengang, og som alle deltagerne i turen er i besiddelse af. 

Det har været utroligt at høre alle roernes historier og bevæggrunde for at deltage i dette års konkurrence og se dem bruge tid sammen med alle de andre eventyrere, der har besøgtos i vores Talisker Wilderness Bar i løbet af ugen op til starten. Vi ønsker alle roere held og lykke på deres utrolige rejse" slutter Natalia Montigny, der er Head of Global Marketing for Talisker.

bd talisker race start 2019 row for veterans

Det danske team som lige nu slider i årene, for at nå frem til Caribien, i robåd over Atlanten.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *