fbpx

Tuco og Artemis går sammen om foilende zero emission arbejdsbåd

Related Articles: ’Christian’ klar til ’Kamp’ på svenske Artemis, AC: Artemis i total dominans, Carbon3 by Tuco indgår sponsor aftale med MANNA, Fint besøg hos Tuco, Ny teknologi fra Tuco
Inkluder i Newsletter: Ja

Tuco Marine i Faaborg går nu sammen med Artemis Technologies om et projekt, der vækker opsigt verden over: Verdens første arbejdsbåd i kulfiber, der kan foile. 

America’s Cup-hold
Hvis du tænker America’s Cup, når du hører Artemis, er det ganske rigtigt: Artemis Technologies er et søsterselskab til Artemis Racing, det svensk-ejede sejlsports-hold som deltog i America’s Cup i Bermuda i 2017, og som har været aktiv på den professionelle sejlsports-scene siden 2006.
Tanken med racing-teamets søsterselskab er at bruge holdets spidskompetence indenfor design og byggeri af lette, hurtige kulfiber-både til at bygge foilende, kommercielle skibe med elektrisk drift.

”Tuco verdens førende”
Britiske Iain Percy er dobbelt olympisk mester og AC-sejler. Han er CEO i Artemis Technologies, og er kendt for sit samfunds-engagement.
”Tuco er verdens førende værft, når det gælder arbejdsbåde i komposit”, siger han. ”De bygger deres både i kulfiber, og det gør dem til perfekte partnere for os”.

90% brændstofbesparelse
”Visionen er at bygge et demonstrations-fartøj”, forklarer Jonas Pedersen, direktør hos Tuco. ”Det skal bruges til at markedsføre teknologien og vise den frem, så store aktører på markedet kan se at det er muligt at bygge arbejdsbåde og passagerfartøjer som er langt mere miljøvenlige. Selv med forbrændingsmotorer kan man spare op til 90% brændstof”.

Monteres i Faaborg
Hydrofoilerne og fremdrivnings-systemet leveres af Artemis Technologies, og bliver bygget i Belfast. Investeringen er på flere titals millioner kroner. Systemerne skal efterfølgende monteres på Tuco´s demonstrationsfartøj, som bygges i Faaborg.

Fremtidens teknologi
”Selv om Tuco Marine har viden og teknologi til at bygge kulfiberfartøjer, er det et betydelig skridt at få bådene til at foile", siger Jonas Pedersen. ”Reduktion af emissioner er et enormt fokus for den maritime industri, og vi er glade for, at partnerskabet med Artemis Technologies giver os mulighed for at spille en endnu større rolle i udformningen af noget, som uden tvivl er fremtidens teknologi”.

Mere om projektet her:




Seneste nyheder





Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!





Udvalgte artikler *