fbpx

Nyt koncept: Kombineret superyacht og ubåd

Related Articles: Adéle - en af verdens flotteste superyachter, Dybhavsubåd og moder-katamaranen
Inkluder i Newsletter: Ja

Italienske Elena Nappi har udviklet et design som mildt sagt adskiller sig fra alt andet: En superyacht på 78 meter, som kan dykke ned i dybet og fungere som ubåd!

Neddykket i ti døgn
Carapace hedder skabningen. Skibet skal bygges i aluminium, skal kunne gå ned til 300 meters dyb, og forblive i neddykket tilstand i op til ti døgn. Der er store vinduer, så man kan nyde synet af hvaler og andet liv der nede. Båden, eller snarere skibet, er drevet af hybrid (diesel/elektrisk) og marchhastigheden i overflade-modus er 16 knob. Farten under vand er 13 knob.

Hemmelige møder
Nappi forestiller sig at kommende ejere vil sætte pris på at kunne holde møder i total hemmelighed, og at ”kunne tilbyde familie og venner en helt særlig oplevelse”. Det vil også være naturligt at kunne leje skibet for ture, der kan have enten fritids- eller forretningsmæssigt formål.

Klar om ca. 100 år
Prisen er ikke helt klar endnu, men din bankkonto vil nok sættes tilbage med et par milliarder kroner. Også leverings-tiden er en udfordring: Det er tale om et koncept, hvor den tekniske side ikke er helt parat. ”Den første elektriske bil blev udviklet i 1884 – og er først på markedet nu. Så vi tænker langsigtet”, siger Elena Nappi. ”Vi regner med at der vil gå omkring 100 år, før den første Carapace kan søsættes”.