Mainfurl – nyt firma i den maritime branche er født

Det kunne minde om gammel god vin på nye flasker, når man ser hvem der står bag det nye firma i den maritime branche Mainfurl. Firmaet er stiftet med henblik på at producere og sælge rullebomme til sejlbåde i størrelsen 40 til 70 fod, og bag firmaet står fire ejere, hvoraf de to er meget kendte i markedet.

Steen Kjølhede og Peter Westfal har tilsammen 70 års erfaring i branchen. Steen Kjølhede behøver i sejlerkredse ikke yderligere præsentation, men for blot at nævne lidt, så var det Kjølhede der stiftede, og i næsten 20 år, drev det som nu bliver konkurrenten FurlerBoom. Kjølhede solgte virksomheden for godt to år siden, men selvom han har rundet 74 år har han stadig mod på at være med til at starte et nyt firma op. "Det er en kæmpe udfordring. Nu får jeg lov til at videreudvikle og optimere et velfungerende produkt, så de nye Mainfurl rullebomme bliver helt anderledes, og målet er naturligvis også at de skal blive endnu bedre” udtaler Steen.

En af de øvrige ejere, Peter Westfal - har arbejdet mest med sejl og master, men var med i FurlerBoom en kort periode. Det er planen at Peter skal tage sig af salget og markedsføringen. ”Jeg glæder mig helt vildt til at få vores bomme ud på markedet. Vi kommer til at lægge stor vægt på høj kvalitet og har de bedste underleverandører med på holdet, underleverandører som tidligere har arbejdet sammen med Steen”

De to øvrige ejere er Claus Hulegaard og Carsten Mikkelsen. Claus har en baggrund som virksomhedsejer af et firma, der producerer hæve-/sænkeborde og har senest været medejer af Vejle Bådværft. Han er direktør i Mainfurl, og skal stå for produktionen og indkøb. Carsten er advokat, men har de seneste år haft flere investeringsprojekter. Han er bestyrelsesformand og vil bistå Claus i det administrative. Både Claus og Carsten er ivrige sejlere.

Hele ideen startede da Carsten Mikkelsen opsøgte Steen for at få ham til at tegne en rullebom til et bådprojekt han er involveret i, og så udviklede tingene sig. Mainfurl vil få testsejlet en prototype i februar 2020, og skal levere de første bomme i marts, så der er gang i tegnebrættet.


mainfurl bom

Bommene kommer i 5 modeller og de er v-formet, som vist på billedet.

Yderligere information kan hentes på www.mainfurl.comSeneste nyheder
Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kapsejlads

DM: Ærø sejlforening gør klar til Folkebådene

Kort Nyt

Seneste generation batteriladere: Hvad kan de?

Kort Nyt

Leder BÅD 563: Det MÅ være tid til at åbne

Branchenyt

Garmin på rette vej efter ransomware-angreb

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker