Yes! Rindom i finalen om Årets Sportsnavn 2019

Verdens- og europamester Anne-Marie Rindom er i øjeblikket på træningsophold i Perth, Australien. Torsdag aften (5.12.), lokal tid, fik hun pludselig en telefon i hånden. I den anden ende af røret var en radiovært fra LIGA på DR P3, der kunne overbringe nyheden om, at hun er nomineret blandt de tre finalister til titlen som Årets Sportsnavn 2019. 'Eeeejj, det er jeg sygt glad for. Det er fuldstændig vanvittigt, så får jeg lov at komme på scenen og alt muligt. Det er jo helt vildt at få den anerkendelse for ens resultater,' lød den spontane reaktion fra den 28-årige Horsens-sejler.

Sejlsport på kortet
'Også fordi, sejlsport er så lille en sportsgren. Det er fedt at være med til at sætte sejlsport på kortet.'

'Det har været en rigtig god sæson, men at være blandt de tre nominerede havde jeg slet ikke regnet med. Det er megastort,' sagde hun videre i det noget overrumplende radiointerview.

Allerede for et par uger siden blev Rindom udvalgt blandt 15 navne på en bruttoliste over kandidater til Årets Sportsnavn. Listen bliver over det næste par uger skåret ned til tre finalister, der er med, når vinderkonvolutten åbnes ved DR Sportens gallashow i Herning den 4. januar 2020.

Flere nomineringer
Rindoms i alt fire guldmedaljer fra 2019, inkl. VM og EM, har også kastet fortjente prisnomineringer af sig til hendes træner, Piotr Wojewski. Piotr er nomineret til både Team Danmark og Salling Groups Trænerpris 2019 og til dagbladet B.T's Årets Træner. Læg dertil, at Rindom selv for få uger siden blev kåret som World Sailor of the Year – som første dansker nogensinde.

Èn gang tidligere har Anne-Marie Rindom været finalenomineret til Årets Sportsnavn. Da hun i 2015 vandt sin første VM-titel i Laser Radial kastede det en nominering af sig. Dog vandt hun ikke prisen, den gik i stedet til kajakroeren René Holten Poulsen.

Da Bank bankede europamestrene
Årets Sportsnavn er Danmarks fornemste idrætspris og er blevet uddelt siden 1991. Med Rindoms nominering nu og i 2015 har sejlsporten hele tre gange de seneste fem år været med i opløbet, i det Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen blev nomineret for deres VM-guld i 49erFX i 2017. I 2008 var Jonas Warrer og Martin Kirketerp nomineret for deres dramatiske OL-guld i 49er.

Én gang har sejlsporten vundet prisen. Det skete – ganske kontroversielt i manges øjne – da OL-guldet i Soling til Jesper Bank, Steen Secher og Jesper Seier i 1992 overtrumfede dansk idræts mest glamourøse øjeblik nogensinde, herrelandsholdets EM-sejr i fodbold.

Kilde: Dansk SejlunionSeneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker