Brest Atlantique: Sejr til Cammas/Caudrelier

Related Articles: Brest - Atlantiques: Det her er vildt..!, Brest / Atlantiques: Halvdelen af feltet i ’pit’, Brest Atlantique: Rothschild suveræn - close race om andenpladsen

Der er så mange offshore-race i Atlanten lige nu, så det kan være svært at holde styr på dem. De primært franske racingbåde med deres primært shorthanded mandskaber har en tætpakket kalender, og der bliver tilbagelagt et uhyrligt antal sømil i disse måneder– hvilket ikke tager ret lang tid, for det foregår stort set i hastigheder på den anden side af 20 knob. I gennemsnit!

Ultime!
Brest Atlantique er faktisk et meget interessant race, på trods af at racets kommunikationsafdeling synes de kun skal henvende sig til et fransktalende publikum. Sejladsen er særlig tilrettelagt for Ultime-trimaraner, de mest avancerede og hurtige sejlmaskiner til havsejlads, som findes. De er på ca 105 fod, og er fuldt foilende – i havbølger!

m25862 ba carto print en

14.000 sømil
Racet er på 14.000 sømil, svarende til fem gange ARC, og sejles nonstop. Starten og mål er, ikke overraskende, i Brest. Bådene skal runde øen Ilhas Cagarras udenfor Rio, og derefter den gamle fængselsø udenfor Cape Town, Robben Island (hvor Nelson Mandela tilbragte 30 år af sit liv). Derefter er det hurtigste vej tilbage til Brest.

29 døgn
Og i går ankom vinderen Brest. Efter 29 døgn blev det de to superstjerner Franck Cammas og Charles Caudrelier, som kunne hæve pokalen over hovedet. Det er ingen overraskelse at det blev netop de to – de har begge haft fantastiske karrierer allerede, og båden, Edmond de Rothschild, har været igennem en lang række optimeringer og regnes i dag for at være den hurtigste Ultime.

Fire startende
Fire Ultime-trimaraner startede. Sodebo måtte udgå undervejs, og vinderen er altså allerede i mål. Det efterlader Macif og Actual Leader som de eneste stadig til søs. Her kan du se hvor de befinder sig – og ikke mindst hvilket vejvalg som var det bedste...

screen shot 2019 12 05 at 14.25.16Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen