Er det en af de største skandaler i sejlsportens historie?

Related Articles: World Sailing: Giver magt adgang til at snyde?, Bjørn Anker Møller: ’Accepterer Dansk Sejlunion retfærdighed som i en bananrepublik?’, Teknisk snyd skal straffes lige så hårdt som doping

Når VM 2019 i Auckland starter om en god uges tid, tirsdag den 3. december, for 49er - 49erFX og Nacra17 - så sker det med en deltager fra Spanien, som i mange sejleres øjne, burde gå rundt på land.

Iker Martinez fra Spanien – Olympisk topsejler, Volvo Ocean Race- og Nacra17 sejler, blev tilbage ved VM i Aarhus 2018, forhindret i at stille til start, da man i kontrolmålingen havde fundet teknisk snyd på hans båd. Båden og Iker blev diskvalificeret ud fra 'snyd med båden' ift. klassereglerne, og da den internationale jury samtidig mente, at den spanske sejler ikke fortalte sandheden, indledte man også en Regel 69 høring.
 
Under stævnet i Aarhus forsøgte Iker Martinez faktisk at gemme sin båd, og dramaet blev yderligere forstærket efter seks måneder, da Martinez slap ud af sagen uden konsekvenser! Én enkelt official i World Sailing regi, traf beslutning om ikke at rejse disciplinærsag. ÉN enkelt person, i sin egen lille verden, kunne rådgive World Sailing om ikke at gå videre med sagen – jeg gentager én enkelt person! 

Fra på næste tirsdag sejler Iker Martinez VM i Auckland!

Til Bådmagasinet har Bjørn Anker Møller tidligere udtalt, ’Jeg kan simpelthen ikke tro, at det er andet end en helt bevidst indførelse af en mørklægningsprocedure for ubehagelige sager.’ Bjørn Anker-Møller er tidligere medlem i Racing Rules Committee i World Sailing.

Vi har her på Bådmagasinet dækket skandalen med adskillige artikler. Disse har tidligere været låst under betegnelsen ’kun for abonnenter’ – Med fokus på VM om en god uges tid, så har vi valgt at åbne disse artikler, så har du endnu ikke læst disse, så findes der interessant læsestof til denne søndag i november. Læs mere under relaterede artikler.