METS: Miljø og masser af strømførende ting

Related Articles: Live fra METS: Her er årets DAME Award-vinder

Verdens største messe for bådudstyr er stor. Rigtig stor. Bådmagasinets udsendte medarbejder skriver disse ord med ømme ben og en hjerne der koger, efter en tsunami af netværkskabler, dæksbelægning, blokke, tovværk, højttalere og ca. 100.000 andre dimser og dutter, der ifølge de entusiastiske medarbejdere på standene skal kunne gøre livet til søs en smule mere komfortabelt, mere økonomisk, mere sikkert, mere miljøvenlig... eller bare bedre.


img 3191

Antal laver lækkert dæksudstyr. Her fortøjningsklamper der kan åbne og lukke.

Strøm
Miljøperspektivet er blevet meget synligt, og rigtig mange tiltag handler om at producere mere bæredygtigt, bruge mere miljøvenlige materialer, eller belaste havmiljøet mindre under brug. Det stærkt stigende strømforbrug om bord i vores både resulterer i en voldsom interesse for nye måder at dimensionere bådens elektriske anlæg, og især lithium-batterier og tilhørende systemer fylder rigtig mange stande.

Komposit
En lang stribe oplæg tager for sig tidens store temaer: Batteriteknologi, foiling, genbrug af materialer, og ikke mindst moderne komposit-teknologi, som med nye materialer og produktionsmetoder har flyttet sig meget fra den forholdsvis nære fortid, hvor man rørte polyester op i en spand og smurte det ud over flossede glasfibermåtter. Nu er vi snart der, hvor det meste kan 3D printes i stedet.

img 9455

Lithium – dyrt indledningsvis, men sandsynligvis billigst på sigt.

Nations-pavilloner
Messen er kun for professionelle i branchen, alligevel tiltrækker den 1.650 udstillende virksomheder fra et sted mellem 50 og 60 lande. Der er pavilloner for de nationer der har en del at byde på, så man kan bevæge sig fra Kina til USA, Slovenien, Norge, England og selvfølgelig Danmark i løbet af en lang, men alligevel overkommelig spadseretur igennem RAI-centeret i Amsterdam.

img 9096

Traditionel teak er under pres. Men der findes bæredygtige måder at producere det på.

METS slutter torsdag – og så vender jeres udsendte hjem med masser af nyheder og historier til den kommende tid.Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt