fbpx

Live fra METS: Her er årets DAME Award-vinder

Inkluder i Newsletter: Ja

Bådmagasinet har oprettet base i Amsterdam under årets METS – messen, hvor nyheder indenfor bådudstyr hvert år præsenteres for bådbranchen.

U Safe
En af de store hændelser her er den såkaldte DAME Award, en pris der tildeles nye produkter der har noget særligt at byde på. Der er mange kategorier, men også en hovedpris. Og den gik i år til en "motoriseret" redningsbøje, der kan fjernstyres. U Safe er blevet til for at redde menneskeliv, ved hjælp af dagens teknologi, og er primært tiltænkt professionelle brugere.

Inspiration fra VOR
En af mændene bag var med om bord på Abn Amro under Volvo Ocean Race, da Hans Harrevoets faldt over bord og døde. Udviklingen af bøjen er sket i samarbejde med Volvo Ocean Race organisationen (nu The Ocean Race), og den er testet i al verdens ekstreme forhold.

7 knob
U Safe ser meget enkel ud udenpå, men indeni er proppet med avanceret teknologi. Den er elektrisk drevet og kan smides fra helikopter, skibe, lystfartøjer, broer, eller fra stranden. Den vil straks gå i gang, helt automatisk. Det betyder ikke noget hvilken vej den vender, den kan køre uanset. Fjernkontrollen er inutitiv og super simpel, og redningskransen "sejler" i ca 7 knob. Lithium-batterier giver ca en halv times fartstid. Når den forulykkede får fat i den, kan man "sejle" sin MOB hjem igen, denne gang i 2-3 knob.

Prisen er ca. 7.000 euro, dvs. lige omkring 50.000 kroner.

Se mere her:

Mere om U-Safe her









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *