Live fra METS: Her er årets DAME Award-vinder

Bådmagasinet har oprettet base i Amsterdam under årets METS – messen, hvor nyheder indenfor bådudstyr hvert år præsenteres for bådbranchen.

U Safe
En af de store hændelser her er den såkaldte DAME Award, en pris der tildeles nye produkter der har noget særligt at byde på. Der er mange kategorier, men også en hovedpris. Og den gik i år til en "motoriseret" redningsbøje, der kan fjernstyres. U Safe er blevet til for at redde menneskeliv, ved hjælp af dagens teknologi, og er primært tiltænkt professionelle brugere.

Inspiration fra VOR
En af mændene bag var med om bord på Abn Amro under Volvo Ocean Race, da Hans Harrevoets faldt over bord og døde. Udviklingen af bøjen er sket i samarbejde med Volvo Ocean Race organisationen (nu The Ocean Race), og den er testet i al verdens ekstreme forhold.

7 knob
U Safe ser meget enkel ud udenpå, men indeni er proppet med avanceret teknologi. Den er elektrisk drevet og kan smides fra helikopter, skibe, lystfartøjer, broer, eller fra stranden. Den vil straks gå i gang, helt automatisk. Det betyder ikke noget hvilken vej den vender, den kan køre uanset. Fjernkontrollen er inutitiv og super simpel, og redningskransen "sejler" i ca 7 knob. Lithium-batterier giver ca en halv times fartstid. Når den forulykkede får fat i den, kan man "sejle" sin MOB hjem igen, denne gang i 2-3 knob.

Prisen er ca. 7.000 euro, dvs. lige omkring 50.000 kroner.

Se mere her:

Mere om U-Safe her







Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i Kina



Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt