Mini Transat: Tredjeplads til Morten Bogacki

Related Articles: Mini Transat: Med spilerkæntringer mod Martinique, Mini Transat: Nu er det «crash and burn»!, Orkan truer Mini Transat

Tyske Morten Bogacki beskrives nu som den helt store, glædelige overraskelse i årets Mini Transat. Med meget kort forberedelse, i en lånt båd, sejlede han ind til tredjeplads lørdag aften. Podiepladsen i den hårdeste klasse for prototyper vækker opsigt internationalt. Konkurrencen er benhård, og en topplacering i Mini Transat har kickstartet mange professionelle karrierer i sejlsport.

3.000 sømil åbent hav
14 dage, 5 timer, 26 minutter og 24 sekunder brugte Bogacki på sejladsen fra Las Palmas, Gran Canaria til Le Marin, Martinique. ”Jeg skal bruge lidt tid på at erkende at jeg faktisk har krydset Atlanten alene”, siger han. ”Jeg kiggede bagud, da jeg kom i mål, og tænkte, wow, det var lige 3.000 sømil åbent hav.”

Svær afslutning
Det var ikke kun konkurrenter og publikum som var overrasket over podieplaceringen – det var Bogacki også selv. ”Det overrasker mig at jeg kom ind før Erwan (Le Mene) and Tanguy (Bouroullec)», siger han. Jeg har næsten ikke sejlet i år, og projektperioden var meget kort. Jeg havde nogle tekniske problemer og var usikker på min strategi, men jeg indhentede de andre en efter en. De sidste par døgn var svære, med let vind. Jeg troede konkurrenterne var syd for mig, med mere vind.»

Vinder i prototype-klassen blev som forventet Francois Jambou. Lige så forventet gik sejren i serie-klassen til Ambrogio Beccaria. En stor del af feltet er stadig til søs.★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd