Transat Jacques Vabre: Vinder i Class 40 satte 24 timers rekord

Related Articles: Transat Jacques Vabre: Den store test er i gang, Transat Jacques Vabre: Manglede én sømil – efter at have sejlet 5.000 , Transat Jacques Vabre: Sejr til Apivia?

Vinderen i Class 40 blev Credit Mutuel (Ian Lipinski/Adrian Hardy). Efter at have ført det meste af vejen, kom de to i mål torsdag morgen, efter at have brugt 17 døgn, 16 timer, 21 minutter og – ikke at forglemme – 23 sekunder. Det er ret utroligt i en 40 fods båd, med tanke på at det er tale om en sørejse på omkring 5.000 sømil, hele vejen fra Le Havre i Frankrig til Salvador de Bahia i Brasilien. Inklusive passage af Stillebæltet.

Scow er hurtig
Det var ikke uventet at netop Credit Mutuel ville vinde. Båden er helt ny, og designet mere eller mindre som en forstørret kopi af den Class Mini, som Lipinski vandt Mini Transat med for to år siden. Den har en meget bemærkelsesværdig scow-stævn, som giver uovertruffen kraft og fart i hård vind på åbne vinkler. Under andre forhold er båden ikke langsommere, på enkelte vindvinkler måske endda en smule hurtigere end konkurrenterne. Desuden er Lipinski og Hardy meget talentfulde og erfarne sejlere. Selv om båden lige er søsat, fortæller de at de aldrig havde værktøjkassen fremme undervejs. Og autopiloten styrede hele vejen.

image c 1180 664

415 sømil på et døgn
Der er meget at fejre i den kommende weekend for holdet rundt Credit Mutuel: Undervejs brød de nemlig også 24 timers rekorden for Class 40 – endda flere gange. Deres bedste døgndistance blev 415,86 sømil, svarende til en gennemsnitsfart på 17,03 knob, sat kort efter passage af Kap Verde-øerne. Det er altså nu den stående rekord.

Podiet besat
Alligevel var det ikke ret langt ned til nummer to, Leyton (Sam Goodchild/Fabien Delahaye). De kom i mål knapt ni timer efter. Nummer tre blev Aïna Enfance & Avenir (Aymeric Chapellier/Pierre Leboucher), fem timer efter Leyton. Alle tre både var nævnt blandt favoritterne i årets Transat Jacques Vabre.

Resultater og tracking herSeneste nyheder

Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet

Ib Kunøe - nu eneejer af X-Yachts

Giv en gave der holder


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen