Bliver Assens næste by med egen søredningsstation?

På et orienteringsmøde onsdag aften i Assens Sejlklub var der stor interesse for at oprette en Dansk Søredningsstation i Assens.

Det er utroligt positivt, at af de godt 30 fremmødte havde 20 skrevet sig på listen som interesserede frivillige, da mødet sluttede, udtaler formand i DSRS Ole Lyngenbo.

Initiativet er støttet af Assens Havn, Assens Marina og Assens Sejlklub. De tre organisationer har allerede sikret, at der er havneplads, mødefaciliteter for de frivillige og plads til etablering af en landstation til brug ved redningsaktioner.

I den kommende tid vil de frivillige bringe det gode budskab rundt blandt venner og kollegaer, så der forhåbentlig er endnu flere interesserede, når det næste skridt tages i slutningen af november.
Assens kan, hvis det lykkes, blive den 12 station i DSRS og de nye frivillige bliver en del af den nuværende gruppe af 300 frivillige søredere.

Skulle der sidde nogen som gerne vil høre mere, kan Dansk Søredningsselskab´s formand Ole Lyngenbo kontaktes på 27601112 eller skrive en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Der afholdes yderlig planlægningsmøde i slutningen af november.

Om DSRS:
DSRS´s er en almennyttig forening og redningsmandskabet er alle frivillige og ulønnede. 654 gange i 2018 blev Dansk Søredningsselskab kaldt ud til fritidssejlere som havde brug for assistance. Dansk Søredningsselskabs kerne område er den forebyggende søredning. Dog står Dansk Søredningsselskab også til rådighed for JRCC (Joint Rescue Coordination Centre, Forsvarets Operationscenter) til hjælp ved eftersøgninger samt andre opgaver.
Dansk Søredningsselskab har i dag 11 stationer fordelt i indre danske farvande, der er cirka 300 frivillige fordelt på disse stationer. Foreningen driftes af medlemmer som støtter årligt samt af donationer fra erhverv samt fonde.

frivillig dsrs

Indtil videre er 20 personer klar til at støtte op om den nye Søredningsstation som der planlægges at være i Assens - men man kan godt bruge endnu flere frivillige. Har du lyst, så kontakt Dansk Søredningsselskab´s formand Ole Lyngenbo på 27601112 eller skrive en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Seneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker