260 tons luksusyacht går amok i havn – se video

Seattle, USA: En sprit ny 260-tons motoryacht skulle for nyligt forlade kajen i Port Angeles Boat Haven, efter at have fyldt diesel – formentlig for en sum svarende til familiebil i mellemklassen. Båden var en Westport W125, og ganske rigtigt, tallet 125 angiver fartøjets længde i fod.

Pænt opskud
Mens båden lå fredelig ved kajen og blev fyldt op med fossilt brændstof, slog det pludselig klik for den. Motorene accelererede, helt af sig selv, og samtlige 260 tons satte fart fremad – lige ind i en kaj med betydeligt mindre lystfartøjer.

Som man nemt kan gætte sig til, er det svært at stoppe 260 tons, når først det hele er kommet op i fart. Den nypolerede luksusyacht pløjede sig derfor igennem ”mindst syv fartøjer”, som den lokale sherif udtalte til avisen Peninsula Daily News.

Software-fejl?
Værftet er i gang med at undersøge årsagen, noget den kommende ejer sikkert er godt tilfreds med. Når bådens brændstoftanke skulle fyldes op, var det nemlig fordi den skulle sejles hen til sin nye ejer, og overleveres fra værftets side. Båden var derfor stadig værftets ejendom, i nogle timer endnu.

En politiefterforskning er stadig i gang, men man regner allerede nu med at problemet er at finde i bådens avancerede elektroniske styresystem. Måske var det en software-fejl, måske en elektrisk fejl.

En Westport W125 kan erhverves for omkring 175 millioner kroner. Og her under kan du se hvordan det ser ud, når en sådan krabat sejler afsted på egen hånd, inde i en havn.

 Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Kort nyt

Dame Award: Sailserver nomineret til eftertragtet pris

Kort nyt

Sidste udkald: For børn på fregatten Jylland 

★ Artikel

★ Maserati 150S: Født på vandet

Produktnyt

Oscar – anti-kollisions udstyr hædret ved indtog på det...

Nye både

EYotY: Hallberg Rassy stiller med stærk båd

Kort nyt

Tak Michael - og naturligvis tillykke...

Udvalgte artikler *