Dynamit fra Dehler

Related Articles: EYotY: Det bedste kompromis

Det er kun få uger siden Dehler 30 OD havde verdenspremiere på Cannes Boats show. Nu er den blandt de nominerede i både i European Yacht of the Year i Racer-Cruiser kategorien. Du får her et umiddelbart førstehåndsindtryk.

Båden har klare relationer til de franske Class Mini 650ere, men den er større 9,14 m lang og 3,24 m bred. Vi havde op til ca 15 knob vind, hvilket var nok til af få et indtryk af bådens potentiale.

Vi havde en lille duel med næsten ligeså nye J/99, som faldt ud til Dehlerens fordel både på kryds og ned ad bakke.

Den lille kompakte båd med 200 liter vandballast går overbevisende godt gennem, og over søerne på kryds. Trods dobbeltror-setup er der en god fornemmelse af båden, når man er på pinden, hvor man let kan styre den gennem søerne. Krydsfarten lå på GPSen mellem 6,5 og 7,3 knob. På løberen lå vi mellem 7,5 og op til 13,1 knob. Det lyder måske ikke af så meget, men, tror mig, følelsen af at søge højde med den 95 m2 store A2 gennaker, for siden at falde af og hamre ned af bølgerne i 100% kontrol var overbevisende.

Hvad koster den?
Om læ var den overraskende pænt indrettet, ikke mindst, når man sammenligner med både fra Mini klassen. På minussiden virkede cockpittet under manøvrerne noget trangt til tre personer. Det skyldes dels, at rorpinden optager en del plads, fordi den går langt frem, dels at alle hal og trimliner endnu ikke har fundet deres helt rigtige plads, så det kan umiddelbart virke uoverskuelig under en bomning. En anden ting man altid kan diskutere er prisen. Båden vi testede kostede 1.232.000 kroner. Det er dog inklusiv alt også tysk moms på 19%.

Du kan læse den fulde test, hvor du får summen af alle jurymedlemmernes iagttagelser og overvejelser om Dehler 30 od i et af de kommende numre af magasinet BÅD.

Forhandler i Danmark: Reese Marin

dehlergennakker

Vi havde op til 15 knobs vind. Det var nok til at få det helt store smil frem ned ad bakke med den 95 m2 store gennaker sat.

dehleromlæ

Om læ er båden mere apteret end man kender der fra de franske Class Mini 650-både.