Albin Express klubben sikrer fremtidens nye master

De fleste Albin Express er bygget i perioden fra 1979 til 1980, og som blandt mange andre, så falder prisen på både af ældre dato. Samtidig bliver det sværere at få dele til en pris, der svarer overens med prisen på båden. Det vil Albin Express klubben gerne gøre noget ved, så de har, med inspiration fra blandt andet Spækhuggerklubben, igangsat deres helt eget ”maste-eventyr” - skriver Hans Chr. Ilskov Erbs i en mail til Bådmagasinet. 

Denne sommer fik klubben leveret helt nye masterør, rør som naturligvis følger alle krav i henhold til de klasseregler der sejles efter. I specialklubben ser de på det som bevarelse af klassen, og ikke mindst som en mulighed for at opgradere de efterhånden gamle både, der ligger rundt omkring. Flere af bådende sejler stadig med 40 år gamle master, og de er ved at være rigtig 'trætte'. Samtidig er det bådens 40 års fødselsdags, så det ville være en fin måde at ”fejre” bådklassen ved at give den et nyt rør, skriver Ilskov Erbs.

Hans Chr. Ilskov Erbs, som selv er meget aktiv i klassen forklarer, at det hele har kun kunnet lade sig gøre ved at flere af klubbens medlemmer har forudbestilt et rør, samtidig med at yderligere en håndfuld at klubbens medlemmer er gået ind som medinvestorer i projektet. Dog med udsigt til at få pengene tilbage, så snart projektet er i ’break-even’.

Hen over vinteren er det meningen, at de første master skal gøres klar. Det sker ved at mødes og rigge masterne til sammen. Der vil blive brugt nyere dele fra de gamle master, som løbende er blevet vedligeholdt, og resten købes ind i fællesskab. Samtidig er planen at lave skabeloner, så de folk, der efterfølgende får lyst til at bestille et rør, har nemt ved at gå i gang selv.

Et masterør koster 4000 kr. + moms og kan bestilles gennem One Design Parts, som formidler salget af masterne.

masterør

Et godt initiativ i Albin Express klubben med inspiration fra Spækhuggerne. Nye masterør til de ældre både. Denne vinter skal de første master gøres klar★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd