Mini Transat: Nu er det «crash and burn»!

Related Articles: Mini Transat omsider ud af starthullerne, Orkan truer Mini Transat

MiniTransat har været i gang siden i lørdags, og feltet har nu passeret Biscaya-bugten og er på vej ned forbi Portugals vestkyst. Enkelte både har gået i pitstop med skader, men den første alvorlige hændelse kom først natten til torsdag. Pavel Roubal udløste nødsignal 50 sømil ud for den portugisiske kyst. Han havde ramt noget i vandet, noget som medførte – tro det eller ej – at hele agterspejlet på båden blev flået af. Både rorene og rorbeslagene må have været meget solide!
Roubal blev samlet op i helikopter halvanden time efter hændelsen og fløjet til Lissabon – efter hvad vi kan forstå er båden sunket. Roubal meldes i god behold.

morten

Morten Bogacki sejler godt
Der er ingen danskere med i MiniTransat, men der er dog én sejler med en vis tilknytning til dansk sejlsport. Det er tyske Morten Bogacki, som i skrivende stund ligger på en ret fantastisk 6. plads – endda i klassen for prototyper, som traditionelt er den hårdeste klasse. Bogacki har sejlet singlehandsejladsen Danmark Rundt, som han vandt i sin klasse i 2017. Han har også vundet Silverrudder, og i det hele taget konkurreret og trænet i Danmark.
En anden interessant ting at bemærke er, at den eneste kvinde i feltet for prototyper, Anne Gendron, ligger på en fjerdeplads. Det er flot, i en type sejlsport som stadig i høj grad er domineret af mænd.
Francois Jambou fører.

Serieproducerede både med i toppen
I den anden klasse, klassen for serieproducerede både, fører Ambrogia Beccaria, og både han og andre sejlere i serieproducerede både er i tæt kontakt med de førende prototyper. Faktisk er der kun en tre protoer foran ham.

mini

De førende både har den karakteristiske scow-stævn

Op med spileren!
Vindforholdene er ret hårde, med vindstyrke der kan komme op på 35 knob de næste par døgn. Vinden er dog nordlig, så det er en åben vindvinkel – lige præcis det bådene er lavet til. Og det sejlerne har glædet sig til. Det bliver ”crash and burn” med spiler de næste dage. De første både regner man med vil krydse mållinjen ud for Las Palmas, Gran Canaria søndag.

Tracking her