fbpx

Mini Transat omsider ud af starthullerne

Related Articles: Orkan truer Mini Transat
Inkluder i Newsletter: Ja

«Når vi kommer ned langs Portugals kyst, og skal sejle med spiler i 25-30 knobs vind, vil det blive som at være om bord i en ubåd». Benoit Formet sejler en Pogo 3, og er dermed med i klassen for serieproducerede både. Han fortæller at han har ventet på det her øjeblik i to år. Og nu sker det. ”Jeg har ikke sovet så godt i nat. Jeg må erkende, at jeg mærker en del stress lige nu”.

Nordlig stærk vind
Benoit Formet og de andre 86 singlehand-sejlere har ventet på et vejrvindue i to uger. Nu er de endelig afsted. Lørdag formiddag stod feltet ud i fra La Rochelle – ud i Biscaya-bugten, som kommer til at servere varierende forhold. Først kryds i let vind, men søndag morgen forventes den første front at ankomme, med hård nordvestlig vind. Senere drejer vinden endnu mere nordlig, og forbliver stærk.

Hurtig første etape
Kursen er sat mod Gran Canaria, og man forventer en hurtig første etape: De første prototyper kan ankomme Las Palmas om under en uge. Sidste del af etapen bliver formentlig meget hård sejlads på åbne vinkler – som kommer til at slide på sejlerne, både fysisk og mentalt. Det første døgns tid bliver dog roligt, så der er tid til at komme ind i rytmen.

Efter stoppet i Las Palmas går anden og sidste etape til Martinique i Karibien.
Følg tracking her









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *