MiniTransat starter lørdag: ”Det bliver ingen picnic...”

Related Articles: Benoit Marie vinder Mini Transat, Orkan truer Mini Transat

Så er der omsider fastlagt et starttidspunkt for MiniTransat. Oprindelig var starten planlagt til søndag 22. september, men en lang periode med vildt vejr i Nordatlanten har gjort det nødvendigt at suspendere starten på ubestemt tid. De 87 singlehand-sejlere har ligget klar i Race Village i La Rochelle i 11 dage allerede. Den største usikkerhed har knyttet sig til orkanen Lorenzo, som lige nu huserer i det østlige Atlanterhav.

Bedre forhold
Først i dag kom så meldingen: Det bliver start lørdag (5. oktober). Teknisk direktør i racet, Jean Saucet, fortæller at forholdene ser ud til at forbedres i Biscaya-bugten. ”Der er en åbning lørdag, og den går vi efter. Det bliver ingen picnic for deltagerne, men vind og bølger ser ud til at blive tålelige.”

14 meter bølger
Orkanen Lorenzo passerer nord for Azorerne onsdag eftermiddag, og bevæger sig mod Irland, som den vil ramme torsdag. Det er ikke helt klart hvordan banen bliver, men orkanen går langt væk fra den rute, feltet vil følge. Problemet bliver mere bølger end vind – bølgerne fra en så voldsom orkan rejser langt. Lige nord for Azorerne var bølgehøjden onsdag 14 meter!

MiniTransat sejles i to etaper: Første etape går fra La Rochelle, Frankrig til Las Palmas, Gran Canaria. Anden etape går fra Gran Canaria til Martinique i Karibien.

Hvis du er nysgerrig på hvordan det ser ud, når man sejler en Class Mini over Atlanten, er der et indblik i videoen her forneden. Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout