Rekordtid for Black Marlin – dog et minut efter målsætning...

"Jeg vil gerne under 15 timer", sagde Jan Andersen, inden starten på årets Silver Rudder. Vejrforholdene så ud til at gøre det virkelig svært, men den sorte kulfiber-trimaran skal ikke have ret meget vind, før loggen viser tocifrede tal. Og så ruller sømilene hurtigt under de tre skrog. Efter 15 timer og ét minut krydsede Andersen mållinjen i Christiansminde – både vind og strøm udviklede sig en smule mere fordelagtigt end prognoserne viste, og det gav den ekstra boost, som Black Marin skulle bruge for at sætte ny rekord.

 

I en klasse for sig

Den gamle rekord lød på 15 timer og 13 minutter, sat af Henrik Bøje fra Dragonfly under sidste års stormende Silverrudder. Black Marlin var i en klasse for sig i år, og var næsten tre timer foran næste båd.

Lykkelige sejlere

Solen skinner her i Svendborg. Det er varmt og stemningen er høj, eftersom flere og flere båden med spilere kommer til syne under broen. De sejler forbi havnen, krydser mållinjen mod øst ved Christiansminde og sejler ind i havnen, trætte og lykkelige over at gennemført havets jermand. Vi vender tilbage med foto og updates i løbet af dagen her på sitet.

Følg live tracking her