fbpx

Silverrudder rammer Svendborg

Inkluder i Newsletter: Ja

Svendborg Havn er tætpakket med både her torsdag aften. Skippermødet afslørede, at omsejlingsretningen bliver mod øst, det vil sige mod uret rundt om Fyn. Vejrudsigten er god, med vestlig vind groft sagt 4-8 sekundmeter, aftagende og drejende sydlig sent lørdag. Det vil sige, at de små/langsomme både kan få en lang rejse i racets sidste del, hvis de ikke er i mål inden det sker – mens de store/hurtige både kan komme rundt i en ret god tid.

”Ret hurtig tur rundt om Fyn”
Per Cederberg, dansk Seascape-importør og erfaren shorthandedsejler, sejler racet for sjette gang, denne gang i Seascape 24. ”Jeg regner med at det bliver en ret hurtig tur rundt”, siger han, ”vi får god vind, det skal nok gå ret stærkt op til Fyns Hoved, men derefter får vi et langt, hård kryds nord om Fyn”, siger Per. ”Forhåbentlig er vi i mål inden vinden dør og går i syd lørdag eftermiddag”

Bådmagasinet i Svendborg
Torsdag aften myldrer havnen med sejlere fra 14 nationer, omkring 420 både laver de sidste forberedelser, og de som allerede er klar finder tid til en øl og en snak med andre sejlere. I morgen formiddag skal det hele fyres af, når starten går for det ottende Silver Rudder. Bådmagasinet er på plads i Svendborg, og vil dække begivenheden løbende.

silver r 1

Proppet Svendborg havn – spændingen er til at tage og føle på. Fredag morgen går det løs! Foto: Øyvind Bordal