Silverrudder for ottende gang – hvad er nyt?

Related Articles: Deltagere i Sølvroret hårdt ramt af skader

Silverrudder er stadig landets største kapsejlads, målt på antal både – og verdens største singlehand-sejlads. Mere end 450 både er tilmeldt, og selv om det endelige deltagerantal altid ender en del lavere, på grund af skader, ændrede planer og så videre, bliver det igen i år et meget stort felt, som lægger ud på de 134 sømil rundt om Fyn.

Ottende gang
Sejladsen er blevet et samlingspunkt for hele Svendborg, og ikke kun sejlerne. Rigtig mange af deltagerne er gengangere, nogle har endda sejlet samtlige syv gange, Sølvroret har været gennemført. Det er altså nu ottende gang, sejladsen arrangeres.

Ny start/mållinje
Mange vil have hørt det tidligere, men start- og mållinje er i år flyttet fra Svendborg til Christiansminde, en halv sømil øst for Svendborg Havn. Hensigten er at reducere risiko for kaos, skader og ulykker som følge af færgetrafik, bropassage og stærk strøm. Specielt sidste år endte det galt for rigtig mange. Som i tidligere år er både start- og mållinje den samme linje. Den ligger bare et sted, hvor der ikke er nogen færger, og hvor der er mere plads og mindre strøm.

Ny sejladsleder
Sejladsens nye leder er Philip Cossen, og i videoen her forneden forklarer han hvad der ellers er nyt i 2019-versionen af Sølvroret. Den helt korte version er, at startnumrene i år er lavet til at bindes fast i søgelænderet. Tidligere var det engangs klistermærker, hvoraf næsten halvdelen faldt af undervejs, og belastede miljøet med endnu mere plast. Der er også en decideret parkeringsplads til de mange trailerbåde, så de kan parkere bil og trailer.

Ændret deadline for registrering
Eftersom vejret har været hårdt den seneste uges tid, og det har været svært for mange at sejle bådene til Svendborg, har arrangørerne ændret deadline for registrering fra torsdag eftermiddag kl. 16, til fredag morgen kl 09, det vil sige en time inden start. Første start er altså kl. 10, og efterfølgende starter går med intervaller på 30 min. Deltagere ligger gratis i Svendborg Havn fra 14.-29. september.

Vejrmeldingen tyder på forholdsvis lette vindforhold, så det bliver ikke lige så dramatisk som sidste år, hvor vindstød på 20 sekundmeter skabte store vanskeligheder for mange af deltagerne.

Mere på sejladsens website