Hansen Sailing Team går efter rekorden Danmark Rundt

Related Articles: Danmark Rundt Offshore – singlehand: I mål

Danmark Rundt Offshore må ikke forveksles med den singlehand-sejlads, som bærer næsten samme navn – her er der tale om en ældre rekorddistance, for sejlbåde med fuldt mandskab. Lige nu holdes rekorden af en VO60 (tidl. Volvo Ocean Race-båd) ved navn Nokia, som sejlede distancen tilbage i 1999 med Stefan Myralf som skipper. Distancen er på 775 sømil, og rekorden lyder på tre døgn og 18 timer. Det giver en snitfart på 8,6 knob.

Bygge kompetence
Lige nu ligger Hansen Sailing Team klar i Brünsbuttel ved Kielerkanalens udløb. Holdets Elliott 35ss og den syv mands besætning er forberedt og klar til en marathon, som ikke alene handler om at slå rekorden, men i lige så høj grad skaffe sig erfaring og bygge kompetence på længere distancer i fuldt racing-modus.

Frisk til hård vind fra vest
Motoren i vejret de knapt fire døgn sejladsen formentlig vil vare, er to dybe lavtryk i Nordatlanten. Det ene ved Island, det andet længere nord, vest for Grønland. Her i Danmark medfører det frisk og tidvis hård vind fra vest i hele den periode rekordforsøget varer, drejende mellem sydvest og nordvest.

screen shot 2019 09 10 at 14.54.34

Mål i Kiel

Hansen-teamet starter onsdag aften i Brünsbuttel, sejler mod nord forbi Helgoland, og følger Danmarks vestkyst igennem Nordsøen mod Skagen. Efter at have rundet Danmarks nordligste punkt, sejler de sydpå igennem Kattegat og Øresund. Næste rundingsmærke er Bornholm, og derefter er det mod vest – mållinjen er i Kiel.

Svært at slå rekorden
Det bliver formentlig sidste etape fra Bornholm til Kiel, hvor det bliver svært at holde dampen oppe i rekordtempo – med lidt held er vinden i nordvest, så det er muligt at undgå hård kryds. Skipper Michael Møllmann siger på sin Facebook-side, at chancerne for at slå rekorden er små. ”Vores jobs gør det umuligt at ligge og vente på det helt rigtige vejrvindu”, skriver han, ” men det vil være god træning for fremtidige kapsejladser, hvor distancen er længere end i typiske aftenkapsejladser eller banesejlads.”

Svingkøl og lav planingstærskel
Elliott 35SS er 35 fod, har svingkøl, er meget let bygget og kulfiber og har et stort sejlareal. Alt i alt giver det en lav planingstærskel på åbne vindvinkler, og et meget højt fartpotentale under optimale forhold. Båden passerede 22 knob under årets Palby Fyn Cup.

 

Se Mikkel Groths video af Hansen Sailing team her

Mandskab:
Martin Bach Larsen - Bovmand
Tobias Kirk Andreasen - Mast
Kresten Mohr Ernst - Trim
Lars Kirk - Storsejl
Thomas Sørensen - Ror
Sofus Pedersen - Bakstag/Taktik
Michael Møllmann - Navigation/skipper