Grundstødnings-alarm i lommen?

Related Articles: Projekt sikker kurs: Officielt digitalt søkort til fritidssejlads på vej?

Kystverket er en norsk offentlig myndighed med ansvar for kystforvaltning, søsikkerhed og beredskab ift forurening.

I lighed med danske myndigheder var de med i det fællesnordiske søkortprojekt ”Sikker kurs”, som blev nedlagt for nogle år siden. En af ideerne fra den gang var en app, der kunne varsle ved fare for grundstødning. Appen skulle varsle med lyd og billede 30 sekunder inden båden rammer tremeter-kurven – og ved hjælp af et kamera vise zoner man ikke kunne sejle ind i. Den skulle kunne fungere selv om appen ikke var åben, og basere sig på telefonens indbyggede kompas.

Sikker Kurs
Arbejdet stoppede, da projektet Sikker Kurs blev nedlagt, men nu vil det norske Kystverket genoptage arbejdet med appen. Det skriver norske www.seilmagasinet.no.  I Norge er grundstødning ofte en mere alvorlig affære end i Danmark, eftersom der primært er klippegrund og stærkt varierende dybder langs kysten.

Augmented Reality
Systemet skal benytte sig af en form for Augmented Reality, som Raymarine allerede har implementeret i en mere avanceret form i deres Axiom-plottere. Spørgsmålet er, om projektet bliver nok et eksempel på at offentlige myndigheder kommer for sent med et for dårligt produkt, i konkurrencen med private virksomheder.

Producenter af maritim elektronik og elektroniske søkort har altid vist sig at være langt foran offentlige myndigheder – faktisk var projektet Sikker Kurs et eksempel på netop det.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen