Marstrand er det - og Skagen kan blive det!

Related Articles: 12mR: Fredag var der for meget – lørdag søndag næsten for lidt

Første del af 12mR EM i Skagen er nu afviklet, og en hård dyst endte med at Wings vandt med den mindst mulige margin - et point ned til VIM. Anden del sejles kommende weekend i Marstrand, med tune up sejlads i dag torsdag.

Ikke et øje tørt
Når Frederikshavn Kommune, Skagen Havn, Skagen Fiskeriforening, Skagen Festivalen, Lokale banker, Kaufmann butikkerne, Harboes Bryggeri, Fayard, Marselisborg Sejlklub, en masse skønne frivillige og den lokale revisor Poul Jenne går sammen så kan det næsten kun blive en succes.

Skagen er dog aldrig blevet det sejlsportsmekka som Marstrand er. Selvom sejladsmulighederne i Skagen er i top, og når Fiskeriforeningen sætter et telt op og med stor kærlighed til fisk, vin, kvinder og sang - deler ud af hummer, rejer og go' vin - ja så holder mågerne inde med deres skrigeri.

Når Skagen Festivalen med skønne Helle i spidsen får pyntet hele auktionshallen op så selv en nærtagende svigermor er tilfreds og Wings DJ Fredrik H kaldet "Wings King" går i gang ved pulten så er der ikke et øje tørt. Solen skydes og hornblæses op og ned - savner vi lidt gang i den, fyrer vi bare et par skud mere af.

Når Per Hjerrild fra sejlsportens hoved by Århus leder tropperne på vandet har man følelsen af at være i gode hænder - godt hjulpet af Kim Pedersen fra Dragør.

Fuldt vigør
12mR klassen er i fuldt vigør og med den nyrenoverede Jenetta med selveste Tommy Müller ved roret tæller det samlede felt af konkurrencedygtige både nu ca. 15 i det Baltiske område. Til EM er vi ni både med hver 17 mand plus hangarounds, frivillige m.fl. ca. 300 mennesker. Det er rigtig mange - ligeså mange som f.eks. til et dragestævne med 85 både.

Tre generationer
12mR klassen har succes fordi en 12mR bringer mennesker sammen. På Wings er vi 35 på crewlisten for at få en tætpakket sæson til at køre. Mange af bådene har ikke motor, så bare det at komme ind og ud af havn stiller krav til besætningen. Der er brug for teamplayers, erfaring, kræfter, humør, kreativitet, penge, tid og ledelse lidt ud over hvad der er almindeligt. Mange af bådene er bemandet med sejlere i tre generationer. Det er livgivende og det nærer målet med sejlsport - nemlig det at sejle for livet - nye kontakter og nye venner overalt.

Når TV2, lokale medier og den internationale sejlerpresse stiller op så er det fordi det ser godt ud, og er godt. Og fordi der i mange sejlere er en længsel efter at sejle 12mR - sejlsportens Kongeklasse. Dertil kommer at alle er velkomne om bord til en lille snak og vores store passion. Sejlads i Skagen er uovertruffen, men den sejlsportsmæssige tradition er ikke så stærk endnu som i Marstrand. Fremover vil Skagen heldigvis gøre mere for at tiltrække sejlsporten. Det er bare med at gå i gang - top 10 listen må være målet.

Sejlsportens Mekka
Marstrand er helt fortjent blandt verdens 10 sejler mekkaer. Så snart fæstningen viser sig i horisonten vælter minderne frem. Tordenskjold gjorde stedet navnkundigt ved at snyde hele banden og jeg tror nok at vi er nogle stykker som gerne vil gøre ham rangen stridig ved at prøve at lure de vanskelige strømforhold på fjorden foran øen.

Alle sejl er sat til og jeg har lige hørt at vi skal til regattamiddag i Societetshuset i morgen - det findes ikke bedre!!

Sidst jeg var der sad jeg til bords med den svenske dronning, men det er jo en helt anden historie!!

Nu ringer Peter Kampmann og siger at vi skal skifte storsejl - så jeg er smuttet.

Stay tuned...

Philipp Skafte Holm

Se også fotogalleri i relaterede artikler  herunder, fra ugen der gik.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen