Ny foil-specialklub under Dansk Sejlunion en realitet

Related Articles: Aarhus satser på foil - tager selv initiativ til elitetræning, KDY ønsker at skabe nyt sejlsportscenter i Rungsted

Der sker ting og sager på foil-fronten herhjemme, og et nyt initiativ har som mål at accelerere udbredelsen af foilende sejlads i Danmark.

Foiling.dk er netop blevet anerkendt som specialklub i Dansk Sejlunion på lige fod med klasseorganisationer. Tidligere på året kunne vi her på baadmagasinet.dk berette om et initiativ om et foilcenter i Aarhus, og senest har KDY anskaffet sig en Waszp jolle med fokus på at skabe et foilmiljø i Rungsted. 

Nu har så en gruppe passionerede A-cat- og Flying Phantom-sejlere har taget initiativ til foiling.dk - for derigennem at udbrede sejlads i foilende både i Danmark. Initiativet har nu fået Dansk Sejlunions anerkendelse som specialklub, hvilket indebærer samme rettigheder som klasseorganisationer fx i forhold til at søge om aktivitetstilskud eller indgå i Dansk Sejlunions netværk og aktiviteter.

'Jeg er rigtig begejstret for, at vi kan bakke op bag de ildsjæle, som har sat sig i spidsen for at udbrede kendskabet til sejlads i foilende både. Jeg er ikke i tvivl om, at vi i Danmark kommer til at se et gevaldigt løft i denne sejladsform - drevet af begejstring blandt sejlere og med konstant nyudvikling af bådene,' siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.

'Med foiling.dk har netværket af sejlere et sted at søge hen, hvis man vil have gode råd eller finde nogen at sejle sammen med,' tilføjer han.

Klar til dialog med klubber
På hjemmesiden bag navnet fremgår blandt andet:  'Vores højeste ønske for dansk sejlsport er, at vi kommer med på forsiden af foiling-bølgen. Det er dét, vi gerne vil hjælpe med.'

En af initiativtagerne, Christian Nygaard, uddyber: 'Hvis jeres klub fx er i tvivl om, hvilke både, I bør satse på, og hvordan I kommer i gang, er vi klar til at tage en dialog om det. Vi stiller gerne op og fortæller jeres sejlere om foilingens glæder og udfordringer. Og vi har masser af gode råd og erfaringer, vi kan dele med de nye foilere.'

Udover Christian Nygaard er det Bo Hasseriis, Rasmus Fredsted og Tom Bøjland, der står bag foiling.dk.

Den nye specialklub har endnu kun ganske få medlemmer. Blandt andet derfor er anerkendelsen fra Dansk Sejlunion i første omgang afgrænset til en toårig periode.

Inden to år skal foling.dk have etableret en bredere platform for medlemskab.

Tilbage i november 2018 bragte vi i magasinet BÅD en længere artikel om emnet Foil. Den får du lige i dagens anledning - helt gratis, herSeneste nyheder
Vendée Globe

Vendée Globe: Hvor mange UFO’er er der egentlig derude?

★ Gør det selv

Gør båden mindre fysisk krævende

Havne

Nye flydebroer til Rungsted Havn

Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankeborde

Vendée Globe

Formel 1 biler på rallybane?

Kapsejlads

Waszp: Aarhus satsning skudt i gang med stor begejstring

Vendée Globe

På 4 sekunder 'nosedivede' båden som blev delt i to! - Se...

Vendée Globe

Jean Le Cam redder Kevin Escoffier - fundet kl. 02Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder