Sæt sejl på din cykel

Lad os se det i øjnene: Sæsonen er snart forbi. Der er en lille håndfuld uger tilbage, hvor vi kan sejle i forholdsvis behagelig temperatur – og så er det på tide at gå i land igen. Sætte sig op på cyklen og trampe hjemad.

Cykelsejl
Eller… vent lige lidt. Hvad med at sætte et sejl på cyklen?
Det har du sikkert tænkt på mange gange, når du har cyklet i frisk brise. Hvem har ikke det?
Men selvfølgelig er der nogen, som har gjort mere end at drømme. Så cykelsejlet er nu på vej – det vil sige, hvis financieringen lykkes.

Ikke til bytrafik
Det er amerikanere der udvikler den såkaldte ”CycleWing”. Den er ikke til brug i byen, oplyser firmaet, en information som straks skaber interessante billeder i hovedet. Forestil dig at bomme igennem et tæt trafikeret kryds…
Men til lange stræk i landlige strøg, hvor vinden lægger det lange græs fladt og horisonten er ubrudt, der kan det mobile lille sejl sættes, og skubbe cyklen afsted i en velbehagelig og co2-neutral fart.

09m3 s1fermr23cka crop

Kulfiber
Sejlet sættes fra bagagebrættet, og består af en række kulfiber-rør som sættes sammen. Den proces tager et par minutter. Som sejler er du nok interesseret i hvordan skøder og trimliner håndteres på en cykel, men slap helt af: Det hele foregår elektronisk, med to fingertryk på en kontrolenhed på styret.

Syv kilo
Hvis din cykel har et bagagebræt, er du klar til at tage springet til sejlende cykelrytter. Sejl-systemet pakkes ned i en lille bag som fastgøres på bagagebrættet. Det hele vejer syv kilo.

fillll 1 cropSeneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen