Politisk opbakning til Ocean Race-stopover i Aarhus

Socialdemokratiet, Venstre og Radikale foreslår at Aarhus kommune afsætter 18 millioner kroner til endnu et fremstød for at blive stop-over by for The Ocean Race (tidligere Volvo Ocean Race). Det skriver Stiften.dk.

Sailing Aarhus har igennem en del år lavet et flot lobbyarbejde og plejet relationer, med den målsætning at komme med på Ocean ruten, og meget tyder på at de har gode chancer for at lykkes. De 18 millioner som Aarhus kommune i første om gang forsøger at skaffe dækker dog kun en tredjedel af de samlede omkostninger, for forslaget om at lægge billet ind på kapsejladsen giver værtsbyen en samlet udgift på anslået 45 millioner kroner. På forhånd har magistraten sagt ja til, at Aarhus kunne sende en ansøgning til The Ocean Race.

Sponsorater og opsparing
S, V og R foreslår, at Aarhus kommune starter en opsparing på 2,5 mio. kr. om året i årene 2020-2023. De 10 mio. kr. skal derudover suppleres af 8 mio. kr. fra en pulje, som Aarhus Events har at arbejde med, skriver Stiften.dk - og til avisen udtaler kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad 'vi går efter at søge fondsfinansiering for resten'

Flyby
Under det foregående Volvo Ocean Race, som blev det sidste i Volvo-regi, var Aarhus såkaldt ”flyby”, dvs at bådene rundede en bøje helt inde i Aarhus Havn, på vej mod den endelige mållinje i Haag, Holland. Der var et stort event i Aarhus i forbindelse med det korte besøg af Volvo-bådene.

Event på vej
Næste gang vil man altså gerne være med for alvor, og arrangere et egentlig stopover på ruten. Arbejdet er allerede i gang. 28. august er der et event i Aarhus, hvor der er mulighed for at komme med på en VO65, og se den fantastiske båd – mere om det her. (eksternt link til Sailing Aarhus, red.)
 

Kilde: Stiften.dkSeneste nyheder
Kapsejlads

Classisk Fyn Rundt: Tilmelding åben - nye løb i den...

Vendée Globe

Den hidtil mest dramatiske uge

Kort nyt

Moody DS 41 - løber med Britisk Yachting Award

Kort nyt

FTLF byder velkommen til ny kontakt på Bali!

Vendée Globe

Vendée Globe: Hvor mange UFO’er er der egentlig derude?

★ Gør det selv

Gør båden mindre fysisk krævende

Havne

Nye flydebroer til Rungsted Havn

Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankebordeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder