VM 29er: Med Smilets by som vært

Aarhus er valgt som sted, for endnu et stort mesterskab på vandet. I 2021 bliver Smilets By vært ved 29er-klassens verdensmesterskab, ligesom det var tilfældet i 2013.  Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen betragter det naturligvis som en stort cadeau til Aarhus som sejlsportsby, der sammen med forenings medlemsklubber får roret ved mesterskabet. 

'Vi er enormt stolte over at kunne lokke endnu et VM til Aarhus,' fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen og uddyber - 'Det bekræfter endnu en gang, hvor dygtige vi er i vores by til at afvikle internationale sejlsportsevents. Det bliver utroligt spændende at få besøg af 29er-sejlerne, og vi forventer sejlere fra over 25 nationer til det kommende VM i 2021'.

Godt rustet til VM i 2021
VM for 29erne blev afholdt i Aarhus i 2013, og nu har den internationale klasse altså valgt at vende tilbage.

'Meget er sket siden 2013, og vi lægger bestemt ikke skjul på, at vi er glade for at se 29er-klassen tilbage i Aarhus. For det første har vi opdateret rammerne om verdensmesterskabet, som skal afholdes i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, og for det andet har vi et meget stærkt 29er-miljø i Aarhus. Det passer derfor glimrende ind i vores strategi om at udvikle sejlsporten i Aarhus,' fortæller Jon Koch Hansen.

Der er endnu ikke sat en endelig dato for, hvornår i 2021 verdensmesterskabet løber af stablen, men det forventes, at over 200 besætninger på tværs af mere end 25 nationer vil stille til start i Aarhus. I samme ombæring melder 29er-klassen ud, at europamesterskabet sammet år vil foregå i spanske Valencia.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen