37 kilo narko sejlet ud fra Rungsted Havn

Fire mænd er idømt lange fængselsstraffe for at smugle narkotika i en gummibåd fra Rungsted Havn til Hven og Landskrona. 

Mellem seks et halvt og syv års fængsel for alvorlig narkosmugling, det har den svenske domstol givet til fire mænd efter de tidligere i år blev anholdt for en større smugleroperation af 37 kilo narkotika, som to af dem sejlede ud fra Rungsted Havn og til Hven. Ugebladet har deres historie fra Helsingborg Dagblad, som sammen med flere svenske medier skriver om denne smugleroperation.

Fra Rungsted Havn
Gummibåden, der sejlede ud fra Rungsted Havn 10. januar, var lastet med 29 kilo amfetamin, tre kilo kokain og fem kilo ecstacy. 

Første mål for smuglingen var altså Hven, på tværs af Sundet - lige over for Rungsted Havn. Her skiftede narkoen hænder, og blev overleveret i poser til en anden person. Et vidne var kvik, og observerede handlingen, og vidnet fandt det så mistænkeligt, at vedkommende alarmerede kystvagten.

Heldig- og tilfældigvis var i de nærheden med en patruljebåd, som kort tid efter stoppede båden med de to mænd om bord, der tidligere var sejlet ud fra Rungsted. I en koordineret indsats med de svenske toldmyndigheder blev en tredje mand, der fik udleveret stofferne på Hven, anholdt. Og præcis hos ham, fandt toldmyndighederne de store mængder narkotik, sådan. 

Kilde: Ugebladet.dk