fbpx

Utæt stævnrør: Lilla Dan på land i Svendborg

Inkluder i Newsletter: Ja

Midt i højsæsonen er Svendborgs kendte, postkasserøde skonnert Lilla Dan tvunget til at tage et længere ophold på det tørre. Efter sejlads fra Faaborg søndag blev Lilla Dan løftet op hos Ring-Andersens værft på Frederiksøen. J. Lauritzens Lilla Dan blev delvis slæbt Fyn Rundt, og ligger nu på det tørre i måske to uger hos Ring-Andersen i Svendborg
– Nej, det var ikke lige planen, sagde Lilla Dans skipper, Jesper Hjorth Johansen, da fyens.dk/Søsiden besøgte værftets flydedok mandag.

lilla dan2 web
Skibsbygmester Peter Ring-Andersen måtte afbryde sin ferie og i stedet gå løs på området ved Lilla Dans utætte stævnrør. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

14 dage på land
Jesper Hjorth Johansen forklarer, at der desværre ikke var nogen vej udenom dokningen, som finder sted i umiddelbar forlængelse af Lilla Dans deltagelse i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe.
– Vi har undervejs konstateret en utæthed omkring stævnrøret og måtte etablere et drænsystem til udpumpning af havvand. Utætheden har på intet tidspunkt udgjort en sikkerhedsrisiko, understreger Jesper Hjorth Johansen.

Skibsbygmester Peter Ring-Andersen vurderer sammen med Jesper Hjorth Johansen, at Lilla Dans dokophold kan vare op til to uger.
– Vel er det ærgerligt, men der var desværre ingen vej udenom. Sådan er det med gamle skibe, konstaterer Jesper Hjorth Johansen.

Mira tager over

Lilla Dan er bygget som skoleskib for Kogtved Søfartsskole i 1951. Den velplejede skonnert er ejet af rederiet J. Lauritzen og har de sidste mange år sejlet charter. I dag bookes Lilla Dan gennem bureauet De Forenede Sejlskibe i København. Under bureauet hører også skonnerterne Halmø og Mira.
– I denne uge skulle vi have sejlet togtet "Sydhavet Rundt" fra Faaborg til København. Men ingen bliver ladt i stikken. De bookede gæster bliver i stedet sejlet med Mira, fortæller Jesper Hjorth Johansen.

Midt i det ærgerlige havari kan Jesper Hjorth Johansen og overstyrmand Steen Messmann trøste sig med, at Lilla Dan med sin andenplads overalt i Store Klassse blev Fyn Rundts hurtigste dansk-flagede sejlskib.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *