fbpx

Til FN-møde i foilende IMOCA

Inkluder i Newsletter: Ja

Hvis du lider af det forholdsvis nye fænomen ”flyskam”, kan du jo sejle i stedet for at flyve. Mere grønt bliver det ikke. Det gør den 16-årige miljøaktivist Greta Thunberg nu. Til september er der klimamøde i FN’s hovedkvarter i New York, efterfulgt at et tilsvarende møde i Santiago, Chile i december. Begge steder vil den unge klimaforkæmper deltage, og eftersom hun konsekvent ikke flyver, har hun kigget efter grønne alternativer.

Boris Herrmanns Vendée Globe-båd

Nu har hun så fundet frem til den løsning, vi her på sitet kender så godt: Hun vil sejle. Derfor har hun gået i kompagniskab med den professionelle tyske offshore-sejler Boris Herrmann. De skal sejle fra England til New York i Malizia II, en foilende IMOCA bygget til Vendée Globe. Herrmann kører en kampagne frem mod det kommende Vendée Globe, et projekt som også har en klar miljøprofil. Efter New York går turen til Chile. Gretas far sejler også med, og det samme gør co-skipper Pierre Casiraghi.

Nomineret til Nobels fredspris

Greta Thunberg, som er diagnostiseret med Asbergers Syndrom (en form for autisme) er nomineret til Nobles fredspris, og blev verdenskendt efter at hun kun 15 år gammel holdt en brandtale ved FN’s klimakonference i november sidste år. Hun stod igen på talerstolen ved World Economic Forum i Davos i januar i år, og har også lavet en TED talk.

Eftersom hun dækkes meget tæt i internationale medier, vil den kommende sejlads få en massiv medieomtale. Meget tyder på at Boris Herrmann har lagt et guldæg for sin Vendée Globe-kampagne.