Sejler tager til genmæle: Dykkerne skal huske tydelige flag

Dykkeren Annette H. Jensen fra Haderslev, som er medlem af Dykkerklubben Aktiv i Erritsø, kom onsdag med en skarp kritik af sejlere, der sejler for hurtigt og for tæt på dykkere og på land i Lillebælt.

Hun har skrevet et brev til politiet på begge sider af Lillebælt, og byrådene i de to byer har også fået en kopi. Hun oplever, at mange sejlere er ligeglade med dykkernes sikkerhed på Lillebælt. Og at sejlerne i øvrigt også kommer for tæt på land og sejler for hurtigt på Lillebælt. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Lars Fardrup Nielsen, formand for Fredericia Fritidssejlere anerkender kritikken, men vender også skytset tilbage mod dykkerne, som han mener ikke markerer tydeligt nok.
– Selvfølgelig findes der sejlere, der kommer for tæt på dykkerne i vandet, men der skal være mulighed for at se dem på lang afstand, siger Lars Fardrup Nielsen.

Han påpeger at der er mange dykkere der bruger for små flag eller for lave flag. Så kommer man ret tæt på, før man kan se dem, siger Lars Fardrup Nielsen.
Han har ikke oplevet det som et stort problem. Men han har set episoder, hvor folk ikke overholder reglerne, så mere politi på vandet vil ikke genere ham.

– Til søs er der også folk, der ikke kan finde ud af at overholde reglerne. Det med hastigheden er lidt ligesom på landevejen, hvor ikke alle overholder fartgrænsen, siger Lars Fardrup Nielsen.

Ingen høj fart tæt på kysten
Sejlads med motorbåde og brætsejlads må ikke være til ulempe for anden sejlads eller badende, når det er inden for 300 meter fra kysten. Sejladsen må heller ikke medføre støj eller unødig ulempe for andre. Det er ifølge Sydøstjyllands Politi ikke tilladt at sejle med en hastighed på mere end fem knob, hvis man er mindre end 300 meter fra kysten. En undtagelse er dog, hvis den lave fart gør det svært at manøvrere sikkert på grund af strømforholdene.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen