fbpx

Anemis eventyr er begyndt

Related Articles: Over Atlanten for sejl og hybridmotor
Inkluder i Newsletter: Ja

I maj skrev vi om Michael Holm og familie, der har købet en spritny Garcia Exploration 45 og fået den rigget til med elektrisk hybridmotor fra Oceanvolt. Juni måned er gået med at testsejle båden fra havnen i Cherbourg, Frankrig, hvor Garciaværftet holder til. Nu er familien endelig på vej på eventyr over Atlanten.

Michael Holm fortæller:
6. juli 2019. Sikke en uge. Efter søsætning, test af sejl og en masse småting flyttede vi om bord. Det har været en hård uge at flytte alle de ting, der er brug for i en lang periode væk hjemmefra, vi har næsten fundet plads til det hele. Samtidig har Garciaværftet været om bord for at ordne mindre ting, og lære os at bruge den selvforsynende båd.

11. juli. Vi er klar til afgang. Efter en masse god træning og mange gode råd fra Garciaholdet har vi nu justeret meget på Anemis, så den passer til vores drømme og behov.
I morgen forlader vi Cherbourg på det første ben af vores rejse. Vi sætter sejl i morgen tidlig og håber på at få et godt skub fra strømmen. Kursen er sat på Lissabon og så Lagos.
Vi er alle så klar, men samtidig også med en respektfuld holdning til det, der vil komme.

13. juli. Så er vi vej ind i Biscayen. Alt er godt og vi er så glade. Båden er supernem at bruge. Morgen med delfiner ved boven. What not to like.

17. juli. Anemis gjorde det med bravour, og det gjorde vi også. Vi er nu i Porto Novo i Spanien tæt på byen Vigo. Vi har fundet et godt beskyttet ankersted og vores spadeanker sidder godt i den sandede havbund. Vi brugte 4 dage og 8 timer fra Cherbourg, ialt 590 nm giver en gns soc på 5,67 kn. Ikke den hurtigste måde, men en rute ude på det smukke dybe blå Atlanterhav.
Vi har sejlet i noget af verdens vildeste tidevand og strøm, krydset Biscayen, og havde vind op til 30 kn. Men det meste af tiden havde vi perfekt sejlads, og til enhver tid følte vi os sig sikre om bord.

Anemis er bare den perfekte båd. Vi er nødt til at sige to ting, som vi virkelig har syntes godt om: Det er nemt at rebe, og kunne styre det hele fra cockpittet.
Anemis crew er stolte af den første rigtige sejlads. og vi vil nu have nogle dage i dette smukke område af Spanien, mens et lavtryk over Azorerne skal passere de næste dage. Ja, det er 800 nm væk, men det er sådan, vejret fungerer.

21. juli. Vi er lige ankommet i Cascais tæt på Lissabon efter 40 timer og 232 nm. Frisk hjemmebagt brød og kaffe. En dejlig dag.

Du kan følge familien Holm på deres videre færd her.

Se sejladsen fra Cherbourg til Porto Novo her.

Få et kig ind i Garcia Exploration 45