fbpx

Spar Nord Fonden sikrer frivillige søreddere

Inkluder i Newsletter: Ja

Spar Nord fonden har med en donation på 137.500 kroner til Dansk Søredningsselskab (DSRS) sikret, at alle reddere kan blive søsikkert klædt på.

Steen Wintlev-Jensen, der er næstformand i Dansk Søredningsselskab, værdsætter det skæve beløb fra Spar Nord Fonden. Det svarer præcis til udgiften til 55 sejlerdragter eller fem dragter pr. redningsstation. Siden grundlæggelsen af DSRS i 2004 med en station i Helsingør, er tallet af både redningsstationer og frivillige steget markant. Godt 300 frivillige er tilknyttet og pt. findes 11 stationer i Danmark – og DSRS oplever stadig stor interesse for at oprette yderligere redningsstationer.

”Det har gennem nogen tid været et stort ønske for Dansk Søredningsselskab, at alle reddere fik en personlig redningsvest og at alle stationer har sejlertøj og overlevelsesdragter, så reddernes egen sikkerhed er på plads”, udtaler formand for DSRS, Ole Lyngenbo.

Med donationen fra Spar Nord Fonden kan alle stationer få leveret fem sejlerdragter.
”Donationen fra Spar Nord Fonden falder helt i tråd med fondens ønske om at støtte mennesker, der brænder for en sag og dermed gør en forskel for andre,” siger fondsdirektør, Steffen Nørgaard. ”Det er allerede meget prisværdigt, at så mange frivillige ønsker at bruge tid og kræfter på at hjælpe og redde nødstedte. Derfor giver det rigtig god mening, at vi bidrager til redernes sikkerhed,” slutter fondsdirektøren.

Dansk Redningsselskab har, sammen med en tidligere donationen, sikret at alle reddere har personlig redningsvest, og at alle stationer har sejlertøj til rådighed. Det næste mål på dette område er at skaffe midler til indkøb af fire-timers overlevelsesdragter til stationerne, så de frivillige reddere altid har egen personlig sikkerhed på plads, når de bliver kaldt ud for at hjælpe.




Seneste nyheder





SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten

Kapsejlads

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?

Kort nyt

Stærk duo overtager roret i KDY





Udvalgte artikler *