Ny app giver dig kontakt til andre sejlere

Sealagi er en lille app der kan bringe dig i kontakt med andre sejlere, hvis du f.eks. skal bruge lidt hjælp, eller finde dine venner. Appens brugergrænseflade er et kort, hvor du kan se dig selv – og andre der har appen, i en radius af ca. 200 km.

Peter Falkenberg, der er en af udviklerne fortæller:
– Vi har lavet appen, så man kan komme i kontakt med andre sejlere, selvom man ikke har deres telefonnummer eller kaldesignal. Vi forestiller os, at den kan bruges til at hjælpe hinanden, hvis man f.eks. er gået på grund, eller har andre mindre problemer og skal bruge lidt hjælp. Vi kender alle situationen, hvor man kan se en anden båd, men ikke kan komme i kontakt med den.

Med Sealagi kan man komme i kontakt med udvalgte sejlere, eller udsende et alle-kald til alle der har appen installeret. Man kan også se andre både på kortet med retning og hastighed, og indhente information fra og om andre både.

Det er ikke meningen at appen skal erstatte VHF-radioen eller Lyngby Radio, men er en lille hjælp til mindre problemer og ikke mindste en hjælp til ægtefæller og børn der kan se, hvor skipper er henne, hvis der er mobildækning. Man kan også følge venner, som man kan lægge ind i appen som favoritter.

Sealagi betyder ”søfælle”, og appen fås indtil videre til iPhone. Android-udgaven er under udvikling og kan downloades i en begrænset beta-udgave, men skulle snart være klar. Appen er gratis.

Du kan læse meget mere og downloade appen på linket her.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen