fbpx

Ferietid - 1000 børn og unge klar til sommersejlads!

Inkluder i Newsletter: Ja

Sommerferien står for døren. Det betyder masser af tid til at sejle - og det er der heldigvis mange børn og unge, der benytter sig af. Ikke mindst i sejlklubbernes sommeraktiviteter.


T-shirts og drikkedunke i kassevis er i disse dage på vej ud til de sejlklubber, der arrangerer sommeraktiviteter for børn og unge hen over de kommende uger.
Årets første sommercamp begynder allerede 28. juni - i Flensborg såmænd.
Flensborg Yacht Club samarbejder med Sønderborg Yacht Club, Gråsten Sejlforening og Haderslev Sejl Club om en camp, der således får deltagere af både danske og tyske unge.

Stort rykind fra første ferieuge

I sommerferiens første uge (uge 27) er der sommeraktiviteter masser af steder i landet - Middelfart, Faaborg, Thurø, Bork, Skanderborg, Vejle, Kaløvig, Kolding, Herslev, Rørvig, Holbæk og Rungsted (KDY).
Herefter fortsætter aktiviteterne hen over hele sommerferien - blandt andet i Yachtklubben Furesøen, der har sommersejlads hver uge fra 8. juli til 9. august. I alt er rundt regnet 1000 børn og unge tilmeldt sommeraktiviteter i sejlklubberne. Et tal, der holder samme niveau med de seneste år.

Se oversigt over Dansk Sejlunions sommeraktiviteter her.

Aktiviteterne skelner mellem "sommersejlads", der foregår i dagtimerne, og "sommercamps", hvor sejlerne er indlogeret i hele perioden.
Flere unge deltager
Tendensen har de seneste år været, at stadig flere aktiviteter overgår til sommercamps - hvilket alt andet lige betyder endnu flere sejladstimer på vandet. Det betyder også, at flere "unge" - og ikke kun børn - finder vej til aktiviteterne.

En anden positiv tendens er, at mange af de unge på camps'ene med tiden påtager sig frivillige roller som ledere og medhjælpere - ikke kun i fremtidige camps, men også de løbende klubaktiviteter.
Sommeraktiviteter er derfor både udviklende for unges færdigheder og fællesskaber - og samtidig et godt springbræt ind i de frivillige lederopgaver, hvor klubberne konstant er på udkig efter nye ansigter.
Dansk Sejlunion har et erklæret, strategisk mål om at åbne sejlsporten for flere unge, der interesserer sig for sejlads i bred for stand - også ud over kapsejlads - og i dét perspektiv er sommeraktiviteterne blandt de vigtige tiltag.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *