16 havne sammen om nyt turismefremstød

Nu bliver det nemmere for lystsejlere at finde inspiration til sejlerferien i SydkystDanmark. Mandag gik et nyt online sejlerunivers i luften, skabt af 16 havne fordelt på fire kommuner i Sydsjælland og på Møn. Det nye sejlerunivers lanceres på Havneguide.dk.

Det er VisitSydsjælland-Møn A/S og Foreningen af Lystbådehavne I Danmark, FLID, der er gået sammen om at få sat Sydsjælland på landkortet, som en smuk og spændende destination for lystsejlere.

praestoe img 8887
Køerne græsser i vandkanten ved Præstø Fjord. Foto: Katrine Bertelsen

Sejlerdestinationen SydkystDanmark viser en mangfoldighed af både store og små lystbådehavne i Faxe, Stevns, Næstved og Vordingborg kommuner.
Samtidig indeholder det nye sejlerunivers masser af inspiration til oplevelser, der venter lystsejlerne, når de går i land. Lige fra aktiviteter i naturen, seværdigheder, spisesteder og oplevelser for børnefamilier.
”Sydsjælland og Møn er et slaraffenland for lystsejlere, og vi skal have endnu flere til at få øjnene op for de oplevelser, der venter i vores område. Med den nye guide gør vi det lettere at få et overblik over de seværdigheder og naturoplevelser, som venter i og omkring havnene,” siger Heidi Larsen, netværks- og forretningsudviklingschef i VisitSydsjælland-Møn A/S.

”Lystsejlerne kender Det Sydfynske Øhav som lystsejlerområde, og SydkystDanmark rummer mindst lige så store oplevelser, og nu får vi det fortalt i et univers, der er målrettet lystsejlere. Vi har korte afstande mellem havnene og enestående naturoplevelser som fx UNESCO Verdensarv Stevns Klint, Skovtårnet og Møns Klint,” fortæller Heidi Larsen.

heidi trine img 8875
Heidi Larsen fra VisitSydsjælland-Møn A/S (tv) og Trine Buris Larsen fra FLID fortalte om det nye fremstød på Sydsjælland. Foto: Katrine Bertelsen


Lystsejlerne må gerne blive lidt længere
Ifølge tal fra VisitDenmark er det gennemsnitlige døgnforbrug for en lystsejler 800 kroner. Derfor giver det god økonomisk mening, hvis man kan få lystsejlerne til at tage en overnatning mere.
”Som en samlet sejlerdestination kan havnene nå længere ud, end ved at markedsføre sig hver for sig. På den måde kan vi præsentere sejlerne for flere spændende oplevelser og dermed flere gode grunde til at besøge netop farvandet omkring Sydsjælland og Møn. Oplevelserne skal tiltrække flere gæstesejlere og sørge for at de bliver længere, for på den måde får havnen skabt mere omsætning til gavn for både havnen selv og for oplandet”, siger Jesper Højenvang, direktør i Foreningen af Lystbådehavne I Danmark, der står bag havneportalen Havneguide.dk.

SydkystDanmarks nye sejlerunivers kan ses her.

Havne i samarbejdet

1. Næstved Kanalhavn
2. Nolds havn
3. Karrebæksminde Inderhavn
4. Karrebæksminde Yderhavn
5. Søfronten
6. Stege Havn
7. Vordingborg Nordhavn
8. Klintholm Havn
9. Bogø Havn
10. Hårbølle Havn
11. Kalvehave Lystbådehavn
12. Præstø Havn
13. Masnedsund Havn
14. Bøgeskov Havn
15. Rødvig Lystbådehavn og Fiskerihavn
16. Faxe Ladeplads Havn