fbpx

Drama og havari til smakkejollernes jubilæum

Inkluder i Newsletter: Ja

To kæntringer og en grundstødning: Lørdag og søndag fejrede Foreningen til Sprydstagens Forevigelse deres 50-års jubilæumsdage i Snekkersten Havn. Men jubilæumssejladsen gik ikke helt som planlagt.

Lørdag formiddag stævnede 17 små smakkejoller ud på Øresund med kurs mod Sletten Havn, hvor foreningen i sin tid blev stiftet. Da der ingen vind var, vendte alle om ved Humlebæk, men blev indhentet af lørdagens kraftige uvejr over Nordsjælland med lyn, torden og voldsomme vindstød. De resulterede i, at to smakkejoller kæntrede og følgebåden, en gammel fiskekutter ’Sulen’, gik på grund under redningsaktionen.

Stor redningsaktion
To både med i alt otte personer om bord kæntrede, og der blev tilkaldt politi, ambulancer og en redningshelikopter for at redde dem op af det kølige vand. Joint Rescue Coordination Centre (tidl. SOK.red.) og en lægehelikopter mødte op, sammen med en båd fra Dansk Søredningsselskab og tre andre gummibåde.

Alle otte blev reddet op af vandet, de var lettere afkølede, men var i stand til at deltage i festen på Snekkersten Havn lørdag aften.

– Vi var på vej hjem, da et frygteligt uvejr greb os. To både kæntrede, og vores følgebåd gik på grund, da vi forsøgt at redde dem op. Det var en meget ubehagelig oplevelse, siger Mette Brask, der er en af arrangørerne bag arrangementet til sn.dk.

Sulen på bedding
Sulens ejer og skipper Christian Sønder fortæller: Sulen har det sidste døgn været grundejer ved Humlebæk. Motoren gik ud under en redningsaktion (alle blev reddet), men Sulen endte på dejlig sandstrand nær et farligt stenrev. Her til morgen (søndag) blev hun efter 3-4 timer trukket fri af Dansk Søredning og tre superstærke motorbåde.

Den kravelbyggede kutter skal nu på bedding for at tjekke bordene, og ikke mindst motoren for at finde årsagen til motorstoppet.

Siden stiftelsen har Foreningen til Sprydstagens Forevigelse aktivt arbejdet for kendskabet til smakkejollen og deres historie.

sulen5 web
Sulen på stranden ved Humlebæk. Foto: Christian Sønder

sulen3 web
Så er vi flot. Foto: Henrik Numelin



Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *