Finn: Endnu et åbent brev til Kim Andersen og World Sailing

Related Articles: Fik du læst: To interviews med gode OL-råd til World Sailing, World Sailing: Giver magt adgang til at snyde?, OL 2024: World Sailing har truffet vigtige beslutninger, World Sailing: Fejlanbragt og fejlfyldt teknologi afgjorde historisk afstemning, World Sailings afstemning: Præsidenten nægter at svare

Da der for nyligt blev sejlet EM i Finnjolle i Athen, der underskrev 80 Finnjollesejlere et åbent brev til World Sailing, og den danske præsident Kim Andersen.

I denne uge sejles der Finn World Masters (Old Boys VM, red.) i Skovshoved, og med Kim Andersens egen sejlklub KDY som arrangør. Dette har ikke afholdt de tæt på 300 deltagere at skrive endnu et åbent brev til præsidenten, og Jonas Høgh Christensen fremstår tydeligt som ’første-underskriver’. Som det fremstår af brevet, betyder det naturligvis ikke noget personligt for de sejlere som deltager i Masters, men deres bekymring for fremtidens unge sejlere er oprigtig. 

Det hele handler om sejlernes utilfredshed med Finnjollens OL exit, og den skandaløse afstemning tilbage ved World Sailings Yearmeeting i november 2018, og måden Finnjollen blev fravalgt på! Men især er der kommet fokus på, at der i fremtiden ikke vil være en OLjolle til mænd på over 85 kg.! 

Spiller diskriminerings kortet
Om Finnjollen er med på fremtidens OL-program, eller ej, findes der naturligvis en hel del følelser i, men en af de ting som Finnjollesejlerne har fået fokus på, er den problemstilling, at der efter fravalget af Finnjollen simpelthen ikke findes en mulighed for mænd på 85 kg + for at sejle OL. Som udviklingen er gået de seneste mange år, så ved alle at vi bliver højere og tungere. Efter man i OL regi også fjernede, først Solingen, og efter OL i London 2012 Starbåden, så var Finnjollen eneste mulighed for mænd på kg. 85+ at sejle en OL kampagne.

Som det ser ud lige nu, så er det altså slut med Finnjollen til OL efter Tokyo 2020. Tænk hvis man fjernede Sværvægtsklassen i Olympisk boksning, eller 100 meteren i atletik. Det ville nok også give en vis form for protest.

Læs det åbne brev (på engelsk, red.) klik på fotoet her:

brevwsSeneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker