Sejlklub udnævnt som sportsklub

Endnu en klub træder ind i Dansk Sejlunions netværk af sportsklubber. Denne gang Snekkersten Skotterup Sejlklub - den 12. klub i rækken.

Snekkersten Skotterup Sejlklub er i rivende udvikling. På ganske få år har entusiastiske klubledere formået at skabe et dynamisk ungdomsmiljø, hvor fællesskabet mellem sejlerne spiller en helt central rolle. Så sent som i marts blev klubbens udvikling anerkendt i form af Dansk Sejlunions Klubudviklingspris 2019. Og nu følger yderligere et "blåt stempel" - med udnævnelse som sportsklub i Dansk Sejlunions regi.

'Snekkersten Skotterup Sejlklub har konstant fokus på udvikling. Det er lykkedes at tiltrække mange nye sejlere til klubben, og senest har klubben investeret massivt i 29ere og trænerkompetencer for dermed at have et stærk tilbud til unge sejlere på vej ind i ungdomsklasserne,' forklarer Nicolas Brandt Hansen, klubkonsulent i Dansk Sejlunion, og uddyber: 'Klubben er stærkt optaget af at engagere sejlerne gennem sociale fællesskaber, masser af fælles ture, fællesspisning og andre ting, der understøtter lysten og viljen til at fortsætte med at sejle.'

Opbakning til fortsat arbejde
Klubbens ungdomsformand, Michael Melbye, glæder sig over sportsklub-godkendelsen. 'Det er stort for os. Certificeringen betyder, at vi får opbakning til det fortsatte arbejde med de unge talenter, der er i klubben, og det kan betyde, at sejlere fra Snekkersten Skotterup Sejlklub fremover i endnu større grad vil kunne dyste med eliten både nationalt og internationalt,' forklarer Michael Melbye i en udtalelse på klubbens hjemmeside.

Målrettet indsats
Snekkersten Skotterup Sejlklub (SSS) er den 12. sportsklub i Dansk Sejlunions netværk. Mens mange af de øvrige klubber kommer med mangeårige og indarbejdede traditioner for udvikling af dygtige ungdomssejlere, så er forløbet i SSS sket på forbløffende kort tid.

'Først og fremmest har nøglepersoner i klubben investeret en enorm indsats i at få ungdomsmiljøet op at stå. Samtidig handler det om, at klubben målrettet har søgt støtte og vejledning udefra. Ikke mindst via Helsingør Kommune foruden Dansk Sejlunion,' forklarer Nicolas Brandt Hansen, der også fremhæver indsatsen fra Natalie Ahl og Allan Jørgensen, begge fra Helsingør Talent & Elite.

'Hvis andre klubber rundt om i landet har ambitioner i samme retning, så er mit bedste råd at besøge Snekkersten Skotterup Sejlklub på en klubaften i hverdagene. Få indtryk af stemningen og tal med de mange dedikerede ledere og forældre, som til sammen gør en kæmpe forskel for fællesskabet,' lyder opfordringen fra Nicolas Brandt Hansen.

De 12 sportsklubber
Dansk Sejlunions sportsklub-koncept er støttet af Spar Nord Fonden, og listen over sportsklubber tæller nu i alt, følgende12 klubber:
Yachtklubben Furesøen, Horsens Sejlklub, Hellerup Sejlklub, KDY, Middelfart Sejlklub, Sejlklubben Køge Bugt, Kolding Sejlklub, Sønderborg Yacht-Club, Roskilde Sejlklub, Thurø Sejlklub, Skolerne i Oure - og Snekkersten Skotterup Sejlklub.

Fire centrale kriterier for at opnå status som sportsklub:
1) politisk forankring af klubbens rammer for sportslig udvikling,
2) navngiven ungdomsleder med ansvar for konceptet,
3) klubben er Ungdomsvenlig Sejlklub,
4) adgang til træning og aktiviteter hele året.

Derudover anbefaler Dansk Sejlunion en række forhold, bl.a. udviklingsplaner, uddannede trænere, sejladstræning flere gange ugentligt i sæsonen, fysisk træning og sociale aktiviteter.

27sss sportsklub0519
Snekkersten Skotterup Sejlklub (SSS) med certifikatet som sportsklub. Fra venstre: Tine Mørch Hansen, Spar Nord Helsingør, Svend Riber, formand SSS, Christian Lerche, dir. Dansk Sejlunion, Michael Melbye, ungdomsformand SSS.Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt