Mærsk plastopsamling i gang igen

Det Mærsk støttede plastopsamlingsprojekt The Ocean Cleanup kiksede i første omgang. Nu er Maersk Transporter på vej til Great Pacific Garbage Patch med en ny version af systemet.

Første forsøg på at opsamle plast fra oceanerne, inden plasten bliver nedbrudt til mikroplast, mislykkedes. Men Maersk Supply Service støtter stadig projektet.

The Ocean Cleanup-projektet, der vil samle alle større stykker plastik der flyder i havoverfladen op, inden de bliver nedbrudt til mikroplast, er nu tilbage i en opgraderet version af indsamlingssyste-met.

Næsten et år efter at Ocean Cleanup indledte sit første forsøg på at opsamle større stykker plastik fra havoverfladen, er organisationen nu klar til at gøre et nyt forsøg med en opdateret version af systemet.

Skibet Maersk Transporter skal understøtte det nye system de næste 12 måneder. Den nye version, der ventes søsat i denne måned, skal testes i to udgaver – en hurtig og en langsom. I den hurtige version skal store bøjer hjælpe med at trække systemet hurtigere frem med vinden. I den langsomme udgave skal et stort drivanker nedsætte farten, så systemet bevæger sig langsommere gennem vandet end plasten.

The Great Pacific Garbage Patch, en enorm ø af plastik, der ligger omtrent mellem den californi-ske kyst og Hawaii. Plastikøen rummer enorme mængder af plastikaffald, men kun en lille del af de godt 6 trillioner større stykker plastik, der vurderes at flyde i verdenshavene.

Læs mere om The Ocean Cleanup her.Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt