Sikkerhed: Fem ting du ikke kan undvære

Forberedelser til sommerens ture indbefatter, at der er styr på sikkerhedsudstyret. Både i tilfælde af havari, men også de mere elementære ting til de tobenede og de firbenede. Vi har fundet fem ting, der kan forandre havari til sikker sejlads.

Stop lækagen
En knækket søventil eller en anden læk i din båd kan hurtigt stoppes med en TruPlug kegle. Det er en blød kegle i skumgummi, der let kan tilpasse sig uregelmæssige huller i skroget og den er nem og hurtig at bruge. Keglen kan evt. også skæres til med en kniv, så den passer til hullet.
Højde: ca. 23 cm - Ø i bunden: ca. 12 cm.
Pris: 149 kr. hos Marineudstyr.dk

Wiresaks
Går riggen over bord kan det være nødvendigt at klippe hele riggen af. Wiresaksen fra Felco fås i fire str. fra 4-9 mm wire. Saksen har hærdet skær og aluminiumshåndtag. Sliddele kan udskiftes.

Pris: fra 555 kr. hos Marineudstyr.dk

Redningsvest til hunden
Ryger Fido i karret er det godt, at den har vest på. Vesten fra Watski har håndtag over ryggen, kraftige D-ringe til snor og bådshage, store reflekser, brede remme for maksimal komfort, og ikke mindst en hundekikslomme, der også kan bruges til hundeposer.
Pris: 275 kr hos Watski.dk

Baltic Patroner med Sikkerhedsstift til redningsveste
Har redningsvesten været i brug eller trænger til en ny patron? Baltic 33 Grams Patron er Baltics mest solgte patron, og den passer til ca. 90% af Baltics oppustelige veste, men patronen kan også fås i andre str.
Pris fra 119 kr. hos Havhøkeren

Spinlock Mastesele
Er det nødvendigt at skulle i masten passer DW-MPH Mastesele fra Spinlock godt på dig.
Masteselen er den første specialdesignede sele til arbejde i højderne. Den har ekstra brede benremme som forhindrer at benene komme til at sove. Et fint alternativ til bådmandsstolen. Livmål: 62-101 cm, benmål 47-64 cm.

Pris: 895 kr. hos Marinetorvet.dk
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout