fbpx

Massiv tilgang til sejlklub

Inkluder i Newsletter: Ja

Sejlklubben København, der har hjemme i Kalkbrænderihavnen på Østerbro i København, har fået 103 nye medlemmer på fem år og presset på havnepladser er stigende.

Sejlklubben København (SKK) er vokset med 103 aktive medlemmer siden 2014. Alene i løbet af de seneste to år har 40 nye medlemmer meldt sig ind i klubben. I alt har SKK nu 612 medlemmer, hvoraf 552 er aktive medlemmer og 60 er passive medlemmer, dvs. støttemedlemsskab. 

Med så mange nye medlemmer, ændrer klubben sig. Der er f.eks. mange flere børnefamilier nu end for fem år siden.
– Hvor der traditionelt har været relativt få i aldersgruppen 30-50, ser det ud til, at der er flere af dem, fortæller SKKs formand Martin Frandsen til klubbens medlemsblad ’Gnisten’. 

Rift om havnepladser
Det stigende medlemstal betyder, at der er rift om faste havnepladser hvor klubben råder over 229 pladser. I år var der 47 faste pladser og ti lånepladser til fordeling blandt 105 ansøgere. Men der er ikke kun en udfordring med nok havnepladser til de mange nye sejlere, det vil også påvirke klubkulturen.

At finde balancen mellem nyt og gammelt
Formanden mener, det gælder om at finde en balance mellem at turde noget nyt og holde fast i gamle værdier, og han opfordrer de gamle medlemmer til at være åbne over for forandringer, og de nye medlemmer til at komme med nye tiltag.
– Vi skal finde ud af, hvad medlemmerne vil med klubfællesskabet fremover, og jeg vil gerne opfordre de nye medlemmer til at byde ind med ideer. Vi har både penge og plads til nye aktiviteter, hvis der er nogle, der kan finde hinanden og løfte det. Hvis nogen f.eks. skulle være interesseret i at starte en ungdomsafdeling eller familie-orienteringsløb/sejlads, så vil vi gøre meget for at skabe plads til det, siger Martin Frandsen.

SKK er langt fra den eneste sejlklub med tilgang af medlemmer. Ifølge Dansk Sejlunion har antallet af aktive medlemmer for første gang i fem år rundet 52.000 på landsplan. Rekorden var 59.000 i 2009. 

Læs mere om medlemstallene hos Dansk Sejlunion.









Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL





Udvalgte artikler *