Husbåd på Bornholm – hold ferie på vandet

Related Articles: Hold ferie på husbåd i Kragenæs

For et par uger siden skrev vi om at holde ferie på en husbåd i Kragenæs på Lolland. Det er åbenbart en tendens der breder sig, og nu kan Nexø på Bornholm også tilbyde flydende sommerhuse.

På Bornholm har det hidtil være forbeholdt lystsejlere at holde ferie på vandet. Fra 2019 kan feriegæster med maritime fornemmelser og på udkig efter en feriebolig med høj komfort, nu holde ferie i en bornholmsk bygget husbåd.

De bornholmske husbåde kan sammenlignes med et helt moderne sommerhus, de er blot flydende. Det betyder for eksempel, at de er indrettet med lækkert badeværelse og moderne køkken. Bådene er bygget på Nexø Skibsværft, og er bygget af bornholmske materialer, f.eks. er de flotte plankegulve fra Østerlars Savværk. Med til sommerhusbåden hører to p-pladser på havnen, og der er kort afstand til Nexø by, natur- og kulturattraktioner og indkøb.

Husbådene er bygget i to plan og er på 105 m2. Bådene har i stueplan delvist overdækket terrasse med havemøbler og gasgrill. Indenfor findes stort køkken med bl.a. opvaskemaskine, fryser, keramisk komfur, emhætte og spiseplads. Badeværelset har vaskemaskine og tørretumbler. Derudover rummer stueetagen et stort soveværelse med dobbeltseng og udgang til morgenterrasse.

På 1. salen er en opholdsstue med TV og udgang til møbleret terrasse og udsigt. Her findes der også to soveværelser. Boligen byder på gratis trådløst internet og masser af TV-kanaler. Båden har gulvvarme i hele stueplanet. Der er få minutters gang til Nexøs handelsliv og restauranter, og knap 4 km til Balkas dejlige, hvide sandstrand. Der må ikke medbringes husdyr på bådene, og rygning er ikke tilladt.

Nexø havn
De tre husbåde ligger i lystbådehavnen i Nexø. Nexø er Bornholms næststørste by med stolte søfartstraditioner. Havnen havde en kæmpe fiskerflåde, da fiskeriet havde sin glansperiode i 80’erne. Selvom der er løbet meget vand gennem havnen siden, er Nexø fulgt med tiden og er en dejlig by for feriegæster.

Skulle du få lyst til at holde ferie i en af husbådene kan du læse mere her.★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd