Husbåd på Bornholm – hold ferie på vandet

For et par uger siden skrev vi om at holde ferie på en husbåd i Kragenæs på Lolland. Det er åbenbart en tendens der breder sig, og nu kan Nexø på Bornholm også tilbyde flydende sommerhuse.

På Bornholm har det hidtil være forbeholdt lystsejlere at holde ferie på vandet. Fra 2019 kan feriegæster med maritime fornemmelser og på udkig efter en feriebolig med høj komfort, nu holde ferie i en bornholmsk bygget husbåd.

De bornholmske husbåde kan sammenlignes med et helt moderne sommerhus, de er blot flydende. Det betyder for eksempel, at de er indrettet med lækkert badeværelse og moderne køkken. Bådene er bygget på Nexø Skibsværft, og er bygget af bornholmske materialer, f.eks. er de flotte plankegulve fra Østerlars Savværk. Med til sommerhusbåden hører to p-pladser på havnen, og der er kort afstand til Nexø by, natur- og kulturattraktioner og indkøb.

Husbådene er bygget i to plan og er på 105 m2. Bådene har i stueplan delvist overdækket terrasse med havemøbler og gasgrill. Indenfor findes stort køkken med bl.a. opvaskemaskine, fryser, keramisk komfur, emhætte og spiseplads. Badeværelset har vaskemaskine og tørretumbler. Derudover rummer stueetagen et stort soveværelse med dobbeltseng og udgang til morgenterrasse.

På 1. salen er en opholdsstue med TV og udgang til møbleret terrasse og udsigt. Her findes der også to soveværelser. Boligen byder på gratis trådløst internet og masser af TV-kanaler. Båden har gulvvarme i hele stueplanet. Der er få minutters gang til Nexøs handelsliv og restauranter, og knap 4 km til Balkas dejlige, hvide sandstrand. Der må ikke medbringes husdyr på bådene, og rygning er ikke tilladt.

Nexø havn
De tre husbåde ligger i lystbådehavnen i Nexø. Nexø er Bornholms næststørste by med stolte søfartstraditioner. Havnen havde en kæmpe fiskerflåde, da fiskeriet havde sin glansperiode i 80’erne. Selvom der er løbet meget vand gennem havnen siden, er Nexø fulgt med tiden og er en dejlig by for feriegæster.

Skulle du få lyst til at holde ferie i en af husbådene kan du læse mere her.
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout