Hold ferie på husbåd i Kragenæs

Skulle man få lyst til at holde ferie på en husbåd, er Kragenæs på Lolland stedet. Lolland Kommunes tekniske udvalg har netop givet grønt lys for, at 12 husbåde til ferieformål kan ligge i Kragenæs Havn. Bådene skal være privatejede, men de må ligge i Kragenæs Marina året rundt.

Kragenæs Marina råder over cirka 250 bådpladser, hvor en del gennem en årrække har været ledige. Samtidig oplever Kragenæs Camping en stigende interesse for leje af campinghytter, og ønsker at udvikle sig ved også at give plads til husbåde til ferieformål i lystbådehavnen.

Formanden for teknisk udvalg, Gert Mortensen (S), siger til folketidende.dk, at han synes, at det er en kanon god idé:
– Det er et nyt koncept, og vi kan være med til at styre det, og hvis nogen på forsøgsbasis vil bo der hele året, må vi se på det.

Op til 40 kvadratmeter
De 12 husbåde vil optage 12 lystbådpladser, og husbådene kan være på op til 40 kvadratmeter. Pladserne til dem udlejes på samme vilkår som til lystbådejere. I forvejen ligger der en feriehusbåd i Kragenæs Marina, som ejes af marinaen og udlejes til feriegæster.

Kragenæs Marina og Kragenæs Camping ejers af parret John og Birgithe L.H. Pedersen, der også driver Bandholm Strand Wohnmobilstellplatz, en plads kun for autocampere i nærheden.
Birgithe Pedersen fortæller, at forudsætningen for at få en plads er, at bådene skal godkendes af havnens ejer, og at husbådene skal være godkendt af Søfartsstyrelsen. Interesserede købere af en husbåd skal altså have det hele godkendt før havnepladsen er en realitet.

Den 25. maj er der Havnens Dag i Kragenæs. Mellem Kl. 12-15 kan du høre mere om muligheden for at investere i feriehusbåde i Kragenæs Marine, se den husbåd der allerede ligger i havnen og se de påtænkte pladser til de 12 nye husbåde.

Vild med Vand og to jubilæer
Kragenæs Marina Lystcamp og Kragenæs Sejlklub er sammen gået med i det landsdækkende Vild med Vand-arrangement lørdag den 25. maj 2019. Vild med vand er et åbent havn-arrangement, for alle med en maritim drøm i maven.
– Vi glæder os til at tage imod masser af nysgerrige gæster, som er klar til at prøve nogle af mange aktiviteter, som vi har på havnen. Og vi håber selvfølgelig at skabe så gode oplevelser, at mange får lyst til at vende tilbage og blive en del af foreningslivet ved vandet, siger Jørgen Antonsen fra Vild med Vand-udvalget i Kragenæs Sejlklub.

Vild med Vand-dagen starter kl. 10, og så går det slag i slag med alle mulige aktiviteter som kajak- og Optisejlads, prøv en tur i en sejl- eller motorbåd, krabbevæddeløb, brandbiler og skumudlægning for børn og barnlige sjæle. Her opfordres til at tage skiftetøj med!

Hele dagen er der salg af pølser, øl og vand fra sejlklubben og salg af friske fjordrejer fra en kutter.
Oveni alle aktiviteterne har Kragenæs Sejlklub 40-års jubilæum og Kragenæs Marine 25-års jubilæum i 2019. Det bliver fejret med helstegt pattegris og irsk og skotsk Folkemusik.

Er du interesseret i at høre mere finder du kontaktinfo her.Seneste nyheder
Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemført

Kort Nyt

DR3: Mere af den slags, tusind tak

Kapsejlads

World Sailing aflyser VM i ny OL-disciplin

Kort Nyt

Pandemien sender royal klub i økonomisk benlåsSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt