Havneformand i Faldsled går i vrede

Related Articles: Ny midlertidig havnefoged i Faldsled Havn

Ansættelsen af en ny havnefoged i Faldsled Havn på Sydfyn, har fået formanden og et bestyrelsesmedlem til at forlade deres poster.

Formand Erling Bendy Andersen og bestyrelsesmedlem Hans Vinberg forlader havnebestyrelsen i Faldsled Havn efter anklager om at handle i strid med vedtægterne.

Det skulle gå stærkt
Striden står om ansættelse af en ny havnefoged, efter at deltidsjobbet blev ledigt fra april, hvor formanden og bestyrelsesmedlemmet udvalgte og gennemførte samtaler med to af ansøgerne. Og man ville meget gerne have ansat en havnefoged før sæsonen går igang.

Det er faldt resten af bestyrelsen for brystet da de mente, at det strider mod havnens vedtægter, fordi der er en passus om, at foreningen tegnes af tre medlemmer af bestyrelsen, og at det er bestyrelsen, der ansætter havnefogeden.
– Men vi havde jo netop ikke ansat nogen, vi havde lavet et stykke forarbejde, så det var lettere for bestyrelsen at nå frem til en ansættelse, fortæller Erling Bendy Andersen til fyens.dk.

Helle Melgaard der er kasserer i og talsmand for bestyrelsen mener, at hele bestyrelsen burde have været involveret i ansættelsen af en ny havnefoged. Det skyldes især, at en anden ansøger blev afvist med begrundelsen at stillingen var besat.
Resten af bestyrelsen fastholder, at dens kritik er berettiget.

I bestyrelsens interesse
Fhv. formand Erling Bendy Andersen mener at han har handlet i bestyrelsens interesse.
– Jeg vil understrege, at jeg ikke har brudt havnens vedtæger. Det grænser til det injurierende, når der på Faldsled Havns hjemmeside står, "Erling og Hans har valgt med omgående virkning at forlade bestyrelsen i påsken, da de modtog kritik fra den resterende bestyrelse ifh. til at efterleve de anvisninger, der er i vedtægterne i forbindelse med ansættelsesprocedure af en ny havnefoged og beslutning derom. Vi var jo netop ikke i en ansættelsesprocedure, man havde bare lavet indledende interviews. Men det er er ikke en sag, der slutter her, siger Erling Bendy Andersen til fyens.dk.

Lige nu ledes havnen af et forretningsudvalg bestående af tre tilbageværende bestyrelsesmedlemmer. Der er indkaldt til ekstraordinær generalforsamling 4. juni, så der kan vælges en fuldtallig bestyrelse, der i tråd med vedtægterne kan ansætte en havnefoged. Både Erling Bendy Andersen og Hans Vinberg har tænkt sig at møde op.Seneste nyheder

Vand ovenfra kan ødelægge en båd

I isolation på Martinique

Kommer der vind i sejlene, igen?


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen