Forurening bremser planer om blå-grøn højskole

Planerne om at lave en kombineret maritim højskole og økolandsby i den tidligere Skælskør Folkehøjskole er gået i stå. Bygningerne er forurenede med pcb.

– Forhandlingerne om køb af den gamle højskolegrund er gået i stå, fordi der er usikkerhed om, hvor alvorlig forureningen af de gamle bygninger er, oplyser initiativtagerne til den blå-grønne højskole og økolandsby, Mikkel Anthonisen og Kristiane Ravn Frost.

– Det er den nuværende ejers ønske, at den blå-grønne højskole skal være med til at betale for de undersøgelser, der skal til, for at vi kan få et bud på sanering og nedrivning, har fjernet ethvert håb om, at vi kan nå frem til en realistisk pris på ejendommen, skriver de i en pressemeddelelse.

Mikkel Anthonisen, der også står bag Sailing Sclerosis med båden Oceans of Hope, mener dog ikke at alt håb er ude. Han siger til sn.dk, at initiativtagerne under alle omstændigheder vil byde på en nærliggende grund ”Mørbraden” på Møllebakken 15, når grunden bliver udbudt til salg, for hvis der skal være mening i en maritim højskole, kræver det en grund ned til fjorden.

Den Blå-Grønne Højskole
Sammen vil Mikkel Anthonisen og Kristiane Ravn Frost skabe en blå-grøn højskole med projektorienteret undervisning omkring dyrkning af jorden, bæredygtig levevis, og det at kunne og turde sejle ud i verden. Et undervisnings-, udviklings- og videnscenter med lokal forankring og globalt udsyn.

To projekter
Den blå-grønne højskole og øko-samfundet er to forskellige projekter, og økonomisk og juridisk set to forskellige virksomheder. Dog er de forbundne gennem et personsammenfald, idet Kristiane Ravn Frost er involveret i begge projekter, og det forventes at de to projekter skal have en del med hinanden at gøre.Seneste nyheder
Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemført

Kort Nyt

DR3: Mere af den slags, tusind tak

Kapsejlads

World Sailing aflyser VM i ny OL-disciplin

Kort Nyt

Pandemien sender royal klub i økonomisk benlåsSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt