Mød langturssejler til Folkemødet i Hirtshals

Hvad laver en sejler på et folkemøde om natur? Svaret er enkelt, hun inspirerer andre til at gøre noget godt for sig selv og for naturen. Mød langturssejler Malene Wilken i Hirtshals, fredag d. 24. maj kl. 17.

På havnen i Hirtshals kommer det til at summe af liv, når Folkemødet om natur for fjerde gang ser dagens lys i slutningen af maj. Temaet for årets møde er ’Fra snak til handling’. Sidste år deltog mere end 20.000 politikere, foreninger og helt almindelige mennesker i debatten. I år er der også en sejler på scenen.

Tag til Nordjylland og kom til Sydeuropa

Det er sejleren, forfatteren og foredragsholderen Malene Wilken, der i 2009 gik om bord på det gode skib Æfnitýr med mand og to små børn, og brugte lidt over to år på at sejle til Middelhavet og retur. Hun besøger Folkemødet, hvor hun ud over at fortælle om familiens oplevelser til søs, skal lave en workshop der netop handler om, hvordan man kommer fra snak til handling.

Tilbage i 2003 hvor Malene og hendes mand besluttede sig for at sejle på langfart, anede hun ikke om hun overhovedet kunne gøre det. Men det kunne hun. Familien brugte herefter lidt over to år på at sejle deres båd, en Vindö 40 til Middelhavet og retur. Det blev en tur, der på mange måder ændrede hendes liv. Da de kom tilbage til Danmark, skrev Malene to bøger et hav af artikler om familiens oplevelser. Hun har også holdt en del foredrag, blandt andet på Boat Show, hvor hun blev opfordret til at holde foredrag på Folkemødet.

Gå om bord til et gratis foredrag

En af hovedscenerne på Naturmødet er skibet M/S Bibiana, hvor non profit-foreningen Bibiana til hverdag formidler kunst og kultur til børn i hele Danmark. Det er om bord på M/S Bibiana, at Malene Wilken fortæller om familiens oplevelser fredag d. 24. maj kl. 17. Så kast fortøjningerne og tag med Malene til Middelhavet. Undervejs kommer vi tæt på naturen, bor midt i den, besøger smukke ankerbugter og tager på skovtur gennem Europa, når vi sejler hjem på nogle af de mange floder og kanaler. Undervejs læser Malene uddrag af de to bøger, hun har skrevet om turen. Alle er velkomne om bord - både sejlere og landkrabber.

Mindre snak mere handling 

Temaet for årets Naturmøde er ’Fra snak til handling’, for nu skal der gøres noget. Naturmødet er i sin grundform et debatforum. Her støder meninger og viden sammen, og danner et inspirerende virvar af miljø, politik, landbrug, økologi, ornitologi og meget mere. Her mødes dem der ved mest, mener mest og bestemmer mest. Det burde være ideelle forhold til at skabe forandring.

Derfor har Malene også sagt ja til at lave en workshop om, hvordan man gør de vilde visioner til virkelighed. Det er nemlig hvad hun har hjulpet andre med at gøre, siden hun og familien gik i land efter deres langtur.
”Alt for mange får gjort alt for lidt ved det, de drømmer om,” fortæller Malene Wilken, der ud over at have skrevet to bøger om familiens sejltur, har holdt et hav af foredrag og kurser for at inspirere andre til at komme i gang med at udleve deres drømme.

Workshoppen holder Malene hos Havmiljøkampagnen, der under Naturmødet holder til på Sydvestkajen. Havmiljøvogterne består af mere end 22.000 frivillige, der dagligt hjælper med at holde de danske farvande rene ved at samle havfald på strandene og fortælle om olieforekomster på havet.

”Det var lige til højrebenet at kontakte Havmiljøvogterne for at høre om vi skulle lave et samarbejde,” fortæller Malene, der selvfølgelig har en rulle affaldsposer med om bord, når familien stævner ud.

malene wilken
Malene Vilken er langturssejler, foredragsholder og forfatter. Foto: Sara Skytte/Hendes Verden

Fakta
Malene Wilken er blandt andet forfatter til bøgerne Skibet er ladet med eventyr & Sluserne åbner for nye eventyr der handler om en almindelig kernefamilie, der brugte lidt over to år på at sejle på eventyr. Siden familien vendte hjem i 2011 har Malene skrevet et hav af artikler og holdt foredrag i sejlklubber, på biblioteker, i foreninger og i virksomheder landet over.
Yderligere information: malenewilken.dk / tlf. 23 48 65 58

Naturmødet er et Folkemøde om natur, der afholdes på Hirtshals havn d. 23. – 25. maj 2019. Under Naturmødet er der mulighed for at gå boltre sig i spændende stande, debatter, koncerter og aktiviteter. Der er gratis adgang til Naturmødet. Sidste år deltog over 20.000.

Yderligere information: naturmoedet.dk

Havmiljøkampagnen arbejder for at holde de danske farvande rene, og at undgå affald i havet, der skader mennesker og natur. Mere end 22.000 frivillige landet over hjælper ved at samle skrald på strandene og andre steder i naturen.
Yderligere information: havmiljøvogter.dkSeneste nyheder
Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemført

Kort Nyt

DR3: Mere af den slags, tusind tak

Kapsejlads

World Sailing aflyser VM i ny OL-disciplin

Kort Nyt

Pandemien sender royal klub i økonomisk benlåsSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt