fbpx

Den første Bianca 27 skrottes

Inkluder i Newsletter: Ja

Lystsejladsmuseet skal rømme et depot på Valdemars Slot på Tåsinge, i processen skrottes bl.a. den første Bianca 27, en prototype i træ, der skulle bruges som støbeform til de efter følgende serieproducerede både.

Depotet på Valdemars Slot har i en årrække har tjent som depot for bl.a urenoverede fartøjer. De både der ikke skrottes flyttes til en tidligere spritfabrik i Svendborg.

Blandt de både der skrottes er bl.a. et historisk eksemplar af en Bianca 27. Bådtypen blev med over 500 byggede eksemplarer fra værftet i Rudkøbing som den første serieproducerede dansk-konstruerede lystbåd i glasfiber.

Båden blev for ti år siden fundet af Bianca 27-entusiaster, og Danmarks Museum for Lystsejlads i Svendborg kunne senere modtage båden som donation fra et dødsbo.

Når museet har valgt at skrotte prototypen, skyldes det at det vurderes, at en renovering bliver for omfattende, bl.a. fordi bådens udvendige træ i en tidligere renovering er blevet beklædt med glasfiber. Kun seks til syv af museets deponerede kølbåde plus nogle joller har overlevet oprydningen.

Kilde: Fyens.dk/søsiden











Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *