Bølgerne ud for Cascais sluger endnu en Drage!

Der sejles EM for Drager i Portugal, nærmere betegnet det populære sted Cascais, hvor en stor del af de professionelle Dragesejlere holder til gennem deres vintertræning.

For fem år siden sank en Drage i bølgerne, og igen i går gik det galt. Da vi en smule chokeret skrev om det for år tilbage, fik vi blot den besked, at det skete da tit på disse breddegrader! Wow, på det tidspunkt var der sunket fire Drager, inklusiv den i 2014 - så med onsdagens forlis er vi altså oppe på fem. Noget af en bedrift.

Kombination af bølger og vind
Når det går galt handler det ganske enkelt om uheld i kombinationen af store bølger og meget vind. Uheldet for skipper Peter Gilmour, som faktisk førte stævnet efter førstedagen, kom ifm. en ufrivillig vending. Fokken sad pludselig fast til luv, og storsejlet til læ - en bølge bordfyldte Dragen, som ikke længere kunne holde sig flydende af bådens opdrift! Den omtalte Drage var endda af nyere årgang, hvor en højere dørk, med ekstra opdrift under, burde kunne flyde, men det var altså ikke tilfældet.

Sank langsomt
Forliset i går skete i fuld kontrol og så langsomt at besætningen kunne nå at notere sig bådens GPS-position, og målet er klart at gøre et forsøg på at bjærge båden. Hvis dette kan lade sig gøre, hører Peter Gilmour til en af de mere heldige skippere, for der er godt nok dybt ud for Cascais, men båden kan naturligvis befinde sig tæt på land, hvorfor vi må håbe at det lykkes at bjerge den.

Kilde: Sailweb

Forholdene ser ellers helt optimale ud, når vi ser på den flotte film der blev udgivet efter dag 1. De glemte lige at fortælle om den sunket Drage... ;-)

 Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout